L'Espanya ultra acaba de posar a la diana David Broncano. L'estan massacrant amb una acusació molt greu: fotre's de la mort d'una nena de 6 anys, atropellada a les portes del seu col·legi, Fomento de Montealto. Terrorífic, posa els pèls de punta. Tot arran d'un gag de 'La Resistencia' del passat 4 de novembre sobre els nous models d'educació, i per al qual havien triat un nom que convida a la confusió: 'El Hayedo de Montealto'. Un col·legi inventat, vaja. Coses de l'atzar, aquella mateixa tarda es va produir la horrible i funesta notícia, de la que evidentment eren aliens els guionistes del xou, el mateix Broncano i Jorge Ponce, l'humorista encarregat d'executar la paròdia. L'endemà van penjar el vídeo del numeret, i dies més tard l'univers més reaccionari crucificava al presentador. Evidentment amb mentides, fal·làcies i 'bulos', la seva especialitat.

L'encarregat de detonar la bomba ha estat el digital 'La Gaceta': "El programa de Broncano se burla de la muerte de una niña de 6 años". Així, sense cap mena d'escrúpols. Un titular tan bèstia que va encoratjar la seva tropa, inundant Twitter amb un fragment de vídeo que, suposadament, sostenia la seva afirmació. Aquest. 

Ho repetirem per si algú encara té dubtes al respecte: el que diu el digital és una mentida tan aberrant que haurien de rodolar caps a dojo. Però en el món dels extremistes, la barbaritat més abjecta és mel per intentar destruir tot allò que no sigui el NO-DO, Pablo Motos, Bertín o 13tv. Comparin el que diu aquest mitjà, que per cert ja ha esborrat l'article, amb la realitat. I la realitat és el gag no té res a veure amb la pobre nena, és clar. Només faltaria.

La Gaceta bulo Broncano eliminado

'La Gaceta' ha esborrat el bulo sobre David Broncano

Al periodisme, el de la pitjor classe, hi ha una dita molt famosa: "No deixis que la realitat t'espatlli un bon titular". I precisament han estat dos periodistes "famosos" els que han fet de corretja de transmissió d'aquest desgavell inhumà. A més a més, polítics o amb passat polític. Hermann Tertsch, eurodiputat de VOX, i Juan Carlos Girauta, de classificació més complexa. Tots dos s'han llançat a la jugular difonent la fal·làcia i atacant la cadena que acull Broncano i el seu programa. 

Girauta bulo Broncano @girautaoficial

Juan Carlos Girauta Twitter

Juan Carlos Girauta / Twitter

hermann tertsch Voc EFE

Hermann Tertsch / EFE

L'enrenou ha estat considerable, i David Broncano ha hagut de manifestar-se a les xarxes socials per desmentir l'acusació i destrossar aquesta parella de ball ultra. El comunicador s'adreça directament al primer, que encara està en la política activa, però vaja, que Girauta es pot donar per al·ludit. "Quienes deberían avergonzarse son los manipuladores asquerosos que utilizan la muerte de una niña para sus putos fines políticos". Es pot dir més alt, sí, però amb més claredat és impossible. Tertsch ha fet com 'La Gaceta' i ha fet desaparèixer el seu tuit.

Broncano responde a Tertsch @girautaoficial

David Broncano en La Resistencia GTRES

David Broncano a 'La Resistencia' / GTRES

Difama, que algo queda. Després vindran a donar lliçons d'ètica, moral i decència. L'Espanya més rància ja no respecta absolutament res.