TV3 és com la BBC, té corresponsalies arreu del Planeta. Els corresponsals més famosos, perquè surten més, sempre són els de Washington, París, Londres o Brussel·les. Després hi ha els més exòtics com Moscou (el millor: Manel Alías) o Pekin.

I els de la cua del peix són els de diferents zones d'Espanya: mítica Margalida Solivellas a Palma, o a Euskadi, País Valencià i on hi ha més feina: Madrid. Allà són molts: Albert Calatrava, Marta Viladot, Yolanda López, algú d'Esports seguint el Reial Madrid... I un de clàssic: Carles Castellnou.

carles castellnou TV3

Carles Castellnou, TV3

Sempre impecable, abrigat i parlant pel forat de la boca. Castelnou, com l'anomenen a Madrid, pateix tots els tòpics que fa anys narrava el capítol de Oh Espanya de Dagoll Dagom a TV3, quan catalans anaven al bar madrileny de Jesús Bonilla i demanaven un bikini i aigua natural: "Ah coño, usted quiere un mixto y agua del tiempo". Hilarant.

A Castellnou li acaba de passar, per Tots Sants entra a una pastisseria i no demana panellets perquè no l'entendrien sinó "empiñonados" i amb pocs pinyons. Els avars són ells:

carles castellnou redaccio

Carles Castellnou, TV3

Aquestes pastetes mal fetes amb quatre pinyons a granel poc cuits fan llàstima, pobre Carles. El drama del corresponsal: voler mantenir tradicions catalanes arreu del món. És normal que s'enyori, té Cadaqués posat fixe a twitter.

Si demanés una carabassa de Halloween l'entendrien segur. Així que la xarxa ha embogit amb els seus tristos "empiñonados", començant pel seu company de TV3, Llucià Ferrer:

foto 3862616 

Panellets a Barcelona, ACN

A 30 euros el kilo els empiñonados madrilenys, sense pinyons i sense varietat i sense gust i sense cap gràcia. Tot sigui per celebrar la castanyada lluny. El corresponsal de TV3 a la Xina deu tenir més possibilitats de cruspir-se uns bons panellets. Al menys, els xinesos copien amb gràcia.

---

Carles Castellnou va haver de retirar un tuit denunciant un incident menys amable que li va passar a Madrid. ho va recollir EN Blau: 

El tuit retirat deia: "Avui dinant amb grup de catalans a Madrid. Se’ns acosta un paio i ens diu “puta vergüenza de extranjeros”. Era un paio petit i poca cosa. No passa gairebé mai. Madrid és ciutat oberta i acollidora. Però alguns merdes s’estan empoderant i es pensen que tot s’hi val. Pena!!!"

Per evitar-se problemes amb Vox, va esborrar el tuit. Llàstima. Els periodistes deixen constància de què passa. Era una anècdota, però molt bona.