La ultradreta guanya terreny a Madrid. En només sis mesos, Vox ha passat de ser la cinquena força política de la ciutat a esdevenir la tercera. A les eleccions generals del 28-A, el partit de Santiago Abascal va comptar amb el 12,74% dels vots dels madrilenys. El 10-N ja ha obtingut el 16,03% dels sufragis. Una tendència alarmant que els residents a la capital d’Espanya viuen de primera mà. Com el corresponsal de TV3 a Madrid, el periodista Carles Castellnou, que ha patit l’atac catalanòfob d’un eixelebrat, d’aquests que es creuen impunes per la pujada de l’extrema dreta.

carles castellnou tv3

TV3

santiago abascal somriu dents gtres

GTRES

En Carles Castellnou fa més de 20 anys que és a Madrid. Catalunya Ràdio el va enviar a la capital espanyola a finals dels 90. I malgrat que en més de dues dècades quasi mai no ha patit la fúria catalanòfoba, durant la jornada post-electoral sí que s’hi ha trobat: “Avui dinant amb un grup de catalans a Madrid. Se’ns acosta un paio i ens diu “puta vergüenza de extranjeros”. No passa gairebé mai. Madrid és ciutat oberta i acollidora. Però alguns merdes s’estan empoderant i es pensen que tot s’hi val”, ha denunciat a través de les xarxes socials.

No passa gairebé mai, explica. Gairebé. Vol dir que normalment, no. Però que, de tant en tant, pot passar que algun ultra t’insulti si ets català.