Les eleccions espanyoles són a tocar. Sí, la frase provoca un notable déjà vu. Malauradament però, no tenim escapatòria. El 10-N reviurem una comèdia de les que fan plorar. D'allà sortirà (o no) el pròxim president del govern espanyol. El gruix dels ciutadans de l'estat tornaran a decantar-se per un dels 5 candidats dels principals partits nacionals. Tots sabem els seus noms, Pedro Sánchez, Pablo Casado, Pablo Iglesias, Alberto Carlos Rivera i Santiago Abascal. Sembla allò de recitar l'alineació del Barça de les 5 copes, però sense glòria ni honor. Ells es venen com opcions úniques, genuïnes i originals, cadascú ocupant un espai polític suposadament diferenciat. Alguns, fins i tot, irreconciliables. En teoria, és clar. Perquè si la cosa es posa lletja, tots ells s'acaben alineant en una idea: atonyinar Catalunya i l'independentisme polític i pacífic. El que podríem definir, a partir del tuit d'un professor i traductor britànic resident a Catalunya, com 'posar-se corbata'. 

"A les eleccions espanyoles, a banda del grau de la pallissa anticatalana que prefereixis, també pots triar entre un home blanc de 40 anys, un home blanc de 40 anys, un home blanc de 40 anys, un home blanc de 40 anys o  un home blanc de 40 anys sense corbata". L'àcida reflexió del professor Brian Cutts és punyent per moltes raons, però especialment per assenyalar la manca de diferències entre tots els candidats, a banda d'algun detall estètic que se soluciona ràpid: posant-se corbata. Un llaç (paradoxes de la vida) contra les aspiracions de més de 2 milions de catalans, que fins i tot se la posa 'l'ovella negra' dels 'cinc fantàstics' de la política espanyola quan correspon, i deixar així de col·locar-se de costat

Pedro Sánchez Jusapol EFE

Pedro Sánchez Jusapol EFE

Pablo Casado chócala Teo EFE

Pablo Casado chócala Teo EFE

Pablo Iglesias corbata RTVE.es

Pablo Iglesias corbata RTVE.es

Rivera llaços grocs ACN

Albert Rivera reitra llaços grocs ACN

Santiago Abascal cara fanal RTVE.es

Santiago Abascal cara fanal RTVE.es

Mascles, mitjana edat, blancs... i 'especialistes' en resoldre el conflicte Catalunya-Espanya per mètodes no polítics. La majoria per obra, pensament, somnis humits... i d'altres per practicar el cinisme, el silenci i l'equidistància.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat