Bertrand Ndongo, el camerunès simpatitzant de l'extrema dreta espanyola i conegut popularment com "el negre de VOX", torna a ser notícia. No s'espantin, no ha estat per signar un nou vídeo fastigós en el que ataca les dones, el feminisme, indepes, homosexuals, víctimes de violació, etcètera. Ben al contrari. Twitter li acaba de suspendre el compte per incomplir les normes de la xarxa social de l'ocellet. Ja era hora, pensem molts. Ndongo s'ha merescut la sanció durant mesos, però no hi havia manera. L'home semblava tenir butlla, però tot s'acaba. I la xarxa és un espai molt més respirable des de que s'ha conegut la decisió.

Bertran Nndongo compte suspés @bertrandmyd

Bertran Nndongo compte suspés @bertrandmyd

L'esclat d'alegria dels internautes ha estat similar al d'haver guanyat una competició esportiva. Gol en Las Gaunas, vaja. Una joia expressada a través de centenars de missatges plens de conya. "Twitter le ha empotrado", "lo justificará como ataque racista", "lágrimas de facha", "Twitter se ha cargado más nazis que Stalin"... Podríem passar hores repassant l'enginy tuitaire, que esperava amb candeletes una mesura similar. A l'altra banda, a les profunditats de la caverna, els voxers bramen i denuncien una cacera. Normal. S'han quedat sense el seu bufó més passat de voltes, quan encara no s'havien recuperat del sotrac arran del càstig de la pròpia xarxa social al compte oficial de VOX el passat mes de gener. 

Ndongo 2 @bertrandmyd

Bertrand Ndongo @bertrandmyd

A falta de saber quina de les bestieses de Ndongo l'han posat al congelador, l'home s'haurà de guardar el seus pensaments sobre "empotradores", nenes violades o Iñaki Williams, o explicar-los al bar als col·legues. Que duri.