El còmic català Berto Romero viu moments molt dolços gràcies a l'èxit de la seva sèrie 'Mira lo que has hecho', que porta ja tres temporades a Movistar+. Les seves aventures i desventures familiars​ estan fent les delícies del públic, i han generat un gran interès per conèixer nous detalls íntims de la seva vida. El col·laborador d'Andreu Buenafuente ofereix un munt d'ells en una entrevista a 'El País Semanal', en la que deixa un bon grapat de titulars sucosos i polèmics. Alguns no son gens nous, com la seva afició als porros i la marihuana, present a la sèrie: "Yo fumo, tengo una buena relación con esta droga, me sirve para aligerar y parar un poco. No conozco a nadie que haya muerto por los porros. La legalización es un debate que se tendrá que abrir".

Berto Romero. Mira lo que has hecho

Berto Romero, 'Mira lo que has hecho', Movistar+

El cànnabis és la muleta sobre la que es recolza l'artista de Cardona per evadir-se dels problemes del dia a dia. Cigarritos de la risa que li ofereixen un altre punt de vista sobre el que l'envolta. Tampoc escapen de la polèmica, com la seva curiosa forma d'entendre el problema polític a Catalunya. Es reivindica com a equidistant, tot i que s'escora cap a una banda. Almenys així ho reflecteix el diari de Prisa: s'ha mantingut al marge del Procés perquè "mi postura, la equidistancia, no era muy apreciada. Estuve callado todo el rato, a ver si cesaban ya con el puto ruido. Me dan mucho miedo estos episodios de fiebre colectiva y me gustaría, como a tantos, no vivir un episodio histórico. Los momentos históricos cansan mucho." Cap apunt sobre l'altra part de l'equació, Espanya i la seva manca de capacitat de diàleg, de respecte o del càstig al que ha sotmès els líders socials i polítics, convertint-los en presos. La declaració no ha passat desapercebuda.

Andreu Buenafuente Berto Romero Premis Ondas Jokin Buesa

Andreu Buenafuente i Berto Romero als Premis Ondas 2020 - JB

Posar-se de cantó és una opció com qualsevol altra, sí, però és recomanable que sigui equilibrada. Vaja, que si uns fan "puto ruido", què és el que fan els altres? Segur que en té d'opinió. Però El País se la guarda per a ells.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat