Avui, a la secció de 'massatges a la carta' de 'El Mundo', nova entrega (i van...) del blanquejament ideològic de Norberto Juan Ortiz Osborne, més conegut i patit com Bertín. Presentador de televisió, cantant i humorista de dubtós talent, activista antifeminista 'pata negra', provocador masclista i un dels portaveus dels postulats radicals de dretes que estan tan de moda a Espanya, el currículum de Osborne és ben conegut, tot i que hi ha qui s'entesta en rebatre alguns elements amb pesada insistència. Com el diari madrileny, que li ha fet una entrevista que entra per dret propi a l'Olimpi de la normalització del personatge. Un text que ho té tot: "No he sido de Vox en mi vida, hay mucho tonto que identifica a las personas sin conocerlas", "friego, plancho, paso la aspiradora (y coso) mejor que mi mujer", "que las feministas se vayan a Irán o Senegal" o la seva pregunta gens innocent "¿la extrema izquierda es algo elegante y la extrema derecha, no?". Bertín és un triomfador incomprès i un home al que "la polémica le resbala". I prou. 

Bertín Osborne ranxeres Antena3

Bertín Osborne ranxeres Antena3

Però hi ha més. Un detall revelador de com Bertín ha triomfat al llarg de la seva carrera, que molta gent s'olorava i que ho confirma el mateix protagonista. Una pràctica apresa quan era comercial i venia vins, exportada als seus programes de televisió. "Emborrachaba a la gente para que me comprasen el vino. Ésa era mi manera de comprar voluntades. En algunos casos lo hago en mi programa también". Vaja. 'Acabáramos'. El secret de la cocacola, que en el cas d'un Osborne té gradació alcohòlica, com no podia ser d'una altra manera. Ara s'entén tot molt millor, sobretot que les cadenes es barallin per tenir-lo en nòmina. El poder de "un vinito español" és infinit. 

Truc Bertin emborratxar EL Mundo

 Bertín Osborne Contacto con Tacto

Bertín Osborne Contacto con Tacto Telecinco

"10 copas". La revelació convida a revisar l'arxiu audiovisual de Bertín, i aplicar un test d'alcoholèmia amb efectes retroactius als seus entrevistats. No tots sucumbeixen als seus encants, també s'ha de dir. Però ja posats, potser s'hauria de comprovar també als seus concerts de ranxeres. S'ha d'anar content per idolatrar al cantant de "Llegó borracho el borracho" i similars.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat