Aquesta reencarnació cunyadesca del toro d'Osborne que és Bertín ídem ha tornat a estar els darrers dies, malauradament, al centre de la polèmica. Pel cantant tronat de ranxeres "En España se han conquistado todos los derechos para las mujeres que se debían conquistar y si queda alguno será uno que no conozco". Segons l'amfitrió per excel·lència de Telecinco, les dones que sí es poden queixar són només les de Turquia o l'Àfrica. Però les feministes espanyoles millor que callin, ha vingut a dir. D'entre tots els que han reaccionat a les seves paraules, ens quedem amb el tuit que li va dedicar Gabriel Rufián: "1.015 asesinadas en 10 años, una brecha salarial del 23%, un paro registrado del 17%, unas 167.000 denuncias en 2018, una brecha en pensiones del 37%, un 67% de temporalidad laboral. Y lo que no está en las estadísticas. Pero oye q si Bertín Osborne dice q todo bien, pues todo bien". O el que li va dedicar Júlia Otero, recuperant un fragment antic d'una entrevista que li va fer i on ja quedava clar de quin peu coixejava el personatge.

Osborne, però té l'estranya habilitat d'apagar focs amb benzina, i no només la va espifiar una vegada sinó que va reincidir. Responent amb to xulesc i reptador a aquells com Rufián o Otero que havien gosat posar-li els punts sobre les 'i'. El cantant i presentador, en una performance marca de la casa, s'ha gravat un vídeo on continua amb un to de perdonavides i on regala desqualificacions als seus detractors ("payaso, indocumentados, mamarrachos proges") a l'hora que es reafirma en que ell sempre defensa les dones i bla, bla, bla.

Bertín Osborne Vino Miami Viajeros Cuatro

Cuatro

Nova entrega, però, del serial Osborne. Un altre vídeo. Aquest cop, cap que s'hagi gravat ell mateix. Ni cap entrevista amb Júlia Otero. Es tracta d'un altre programa que es pot veure a l'arxiu de RTVE que data del 1985. Un programa presentat per Jorge López Pedrol, que té un nom malauradament premonitori: De la mano de.... I al que se li va anar la mà cap a una dona, més d'una vegada, va ser, segons ell mateix va reconèixer llavors, al mateix Bertín Osborne.

bertin2

RTVE

En aquest programa, el periodista li planteja al cantant si es considerava masclista. "No, las machistas son ellas. Les horrorizaría perder el estatus que les hemos dado", va ser la seva resposta. La conversa continua parlant de feminisme: "¿Eres contrario?". Y Osborne assegura: "Bueno, es que el feminismo solo funciona en países tercermundistas". Després, parlant de boxa, el presentador li pregunta si alguna dona li havia pegat una bufetada alguna vegada. Resposta: “Me han hecho de todo, me han roto sillas en la espalda, ceniceros de esos de cristal así de gordos.. Sí, sí, me han hecho de todo”. L'entrevistador insisteix en el tema: ″¿Reconoces que estaban justificadas estas acciones?”... “Reconozco que sí”, respon Osborne entre somriures. La cirereta del pastís vindria a continuació. En aquest context, López Pedrol pregunta: ”¿Y estas manos tuyas, que imagino que tantas pieles de mujer han acariciado, en alguna ocasión también le pegaron a una mujer?”. Resposta: “Pues mira, no creo que jamás hubiera tenido derecho a hacerlo y me arrepiento muchísimo, pero sí lo he hecho alguna vez”.

Veure l'entrevista sencera provoca indignació i perplexitat. No només per escoltar-li dir frases com aquesta. També per la pregunta que fa a continuació el mateix presentador en sentir que Osborne li havia aixecat la mà a alguna dona alguna vegada: "Pero, volviendo a las terapias, ¿necesitas hacer el amor a diario?"... No donem crèdit. Insòlit. I vergonyós. No calen més comentaris. Pots veure l'entrevista, especialment a partir del minut 14'15":