Cada vegada queda menys per al naixement del fill de Gabriela Guillén. Una dona que ha entrat amb força al circ de la crònica rosa, i de la que ningú en sabia absolutament res fins que vam conèixer que el pare de la criatura és un famós molt famós: Bertín Osborne. Guillén ha estat una de tantes conquestes de l'ex de Fabiola Martínez al llarg de la seva vida, però es va cansar ràpidament d'ella. Especialment en saber que les seves nits de passió tenien conseqüències a futur: com convertir-se en pare per vuitena vegada a la seva vida amb 69 anys. Potser per això va trigar ben poc a desmarcar-se del tema dient que no era desitjat ni volgut, però que se'n faria càrrec. Un gentleman. La futura mare, primerenca en aquest camp, s'ho va prendre malament, clar. A ningú li agrada que l'humiliïn. I en Norberto ja ho havia fet amb anterioritat.

Ja són 6 mesos els que porta el petit o petita a la panxa materna, aliè al que passa al voltant de la seva mare i el seu pare absent. Que se sàpiga només han estat tots tres junts en una ocasió, i força recent: la revista Diez Minutos informava d'una cita secreta a la casa de l'artista. Va arribar després que la Gabi oferís una entrevista a Antena 3 molt conciliadora i sorprenent, en la que deia que continuava estimant-lo, que sempre l'havia tractat molt bé i que li feia llàstima que haguessin d'estar separats. El cor de Norberto es va estovar per una estona, convidant-la a sopar. Diuen que va sortir d'allà ben contenta. Però sembla que tot ha estat un miratge, perquè en Bertín torna a la posició natural. És a dir, a la distància. I a ella li ha caigut la paradeta a sobre.

Bertín Osborne Europa Press
Bertín Osborne / Europa Press

Distància com la que s'ha manifestat durant les darreres hores. La Gabriela patia un ensurt de salut, no es trobava bé i anava a les urgències de l'hospital. Ho feia desencaixada i acompanyada d'una amiga; el seu estimat Osborne no hi era pas. Segur que hi ha trenta-set excuses per haver fet campana, però en definitiva, la deixava tirada en un moment d'angoixa real. En sortir d'allà, amb el consol de saber que només es tractava d'una baixada de pressió sense importància, el seu estat anímic no millorava. Està destrossada: "No voy a hablar, lo siento mucho. Respetad mi dolor, por favor. No tengo ánimos para nada", deia als reporters que la persegueixen dia i nit. No serien les declaracions d'algú tranquil, ni feliç, ni optimista.  

Gabriela Guillén Europa Press
Gabriela Guillén / Europa Press

Aquestes paraules tenen una explicació, o una ampliació, a les seves xarxes socials. Guillén compartia un missatge colpidor, parla de problemes de salut mental: "La depresión es una enfermedad muy grave. Seamos más empáticos con las personas, cada una tenemos nuestros problemas y muchas veces creemos que no somos capaces de superar. Con una palabra puedes ayudar o destruir a alguien". Que la dona se sent malament i que destil·la soledat irremeiable és evident, oi? També que si la solució depèn del pare de la criatura, no serà satisfactòria per als seus interessos ni per a la seva estabilitat. Continuarà.

Gabriela Guillén GTRES
Gabriela Guillén / GTRES