La nova etapa de Viajeros Cuatro s'ha convertit en l'aparador de les mòmies espanyolistes. En comptes de fer-nos dentetes amb les meravelles de les destinacions del programa, bona part dels espectadors el que fan és esborrar de la seva llista països i ciutats senceres. És  la conseqüència de tenir com a cicerone a personatges com Jorge Moragas, ambaixador espanyol a Filipines, o Bertín Osborne, ambaixador del "cuñadismo" a Miami. La col·lecció de ximpleries de Bertín faria ruboritzar-se fins i tot a Manolo el del Bombo. Un exemple: "Son las 2 y 10 de la tarde. ¿Andéstá el jamón? ¿Y la tortilla de patatas? Como en España en ningún sitio". 

Bertín Osborne Vino 2 Miami Viajeros Cuatro

Cuatro

Bertín semblava no haver entès la finalitat del programa, això de fer de guia turístic VIP. Ell va a la seva: De vinet en vinet, queixant-se de tot: Del preu del vi, per l'aparcament, els restaurants, els cambrers... Tot per acabar lloant Espanya, el "no va más" planetari. Confessava que Miami ha canviat molt des que ja no hi viu allà, i que li produeix "un estrés horroroso porque soy de campo". No cal que ho juris. De campo, però "señorito", que no ens enganyes. Tot i que ell es vanta d'haver treballat molt a Florida, perquè com sabeu, Bertín és el cantant espanyol de referència al món. Ni Julio Iglesias ni David Bisbal, no, l'amo del "cotarro" és ell, autor de cançons inclassificables com "Yo debí enamorame de tu madre". 

Bertín Osborne Miami Viajeros Cuatro

Cuatro

Per a aquells espectadors que encara no s'havien indigestat amb l'ardor patriòtic d'Osborne, encara quedava la perla final. Una que el defineix perfectament com el 'cuñao' per antonomàsia. Ni Cárdenas el supera. "Aquí en Miami todo se mide según tu coche o tu casa. En España es a ver quién la tiene más larga"No queda gaire cosa més per afegir. Només la nostàlgia dels 14 anys que vas passar lluny de la península. "Sin Bertín vivíamos mejor"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat