Jordi Cruz dona les seves opinions sense tenir en compte les conseqüències i el seu important altaveu mediàtic. Fa unes setmanes va concedir una entrevista al pòdcast d'hostaleria ‘Se me antoja’, presentat per Montagud, on va parlar sobre l'evolució de la seva professió en els últims anys, especialment després de la pandèmia, on es va viure un abans i un després.

Anabel Alonso, amb Samantha Vallejo-Nájera, Bibiana Fernández, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz a 'Masterchef' TVE
Anabel Alonso, amb Samantha Vallejo-Nájera, Bibiana Fernández, Pepe Rodríguez i Jordi Cruz a 'Masterchef' TVE

El popular xef i jurat de ‘MasterChef va parlar de l'important canvi de mentalitat dels treballadors de l'hostaleria. "En cinc anys ha canviat la manera de pensar del nostre ofici totalment, hem passat de ser espartans, de clavar-li 14 hores, de veure-ho com una cosa bonica i sacrificada, a fer només vuit hores", va dir. Una cosa que a ell, com a "purista de l'ofici", encara li costa acostumar-se perquè "ha faltat aquest marge de temps per adaptar-te i ho veus tot molt estrany”.

“Quan tu intentes fer-ho molt bé, que el teu restaurant funcioni molt bé, amb el personal que no et remati perquè pensa diferent... Està canviant la manera de pensar, ja no està alineat amb tu, pensa diferent, i a sobre estàs a la tele, que et demana que ho facis també”, va continuar.

Alberto Chicote parla sobre les dures condicions laborals en el passat 

Les declaracions de Jordi Cruz no han caigut en sac foradat. El Huffpost va preguntar a Alberto Chicote sobre les paraules del seu company de professió aprofitant l’estrena de ‘Batalla de Restaurantes’.

«Parlant de la situació de l'hostaleria a Espanya. Deia Jordi Cruz en un pòdcast que en cinc anys havia canviat moltíssim tot. Que a ell no li havia donat temps a actualitzar-se. De fer 14 hores i viure l'ofici... ell parlava de la passió a què la gent vagi a fer-ne vuit. Tu com vius aquest canvi en l'hostaleria com diu Jordi Cruz?», li van preguntar sense embuts.

«Al meu restaurant, des de fa temps, la gent treballa en aquestes condicions que tu estàs dient. Em sembla que és veritat que ha canviat molt però ha canviat per a millor», ha dit a l'Huffpost.

Per a Chicote, "tots els canvis que siguin per a millor, benvinguts siguin": "La gent ara pot treballar en una cuina amb unes millors condicions? Olé. Tant de bo ho hagués tingut jo quan vaig començar". 

Chicote ha recordat que ell va començar a cuinar fa gairebé 40 anys "i no podíem ni somiar amb les condicions que estem tenint ara per fer-ho": "Ha millorat? Sí. Benvingut? Per descomptat. Com millor puguem viure tots, millor que millor". 

Alberto Chicote
Alberto Chicote