L'star system de la literatura a Espanya no és d'eixe món. Si més no, si parlem de determinades plomes. Les més esmolades del panorama, sí. Segur que s'imaginen per on van els trets. L'han encertat, es tracta de Arturo Pérez Reverte. L'acadèmic, novel·lista i excorresponsal de guerra és una gran estrella i exerceix com a tal. Acaba de presentar 'El italiano', el seu darrer títol, i ha tingut la gentilesa de barrejar-se amb el 'populacho' signant exemplars a la Fira del Llibre de Madrid. Fins aquí, tot més o menys normal. Però com que parlem de lletres, aquí s'ha de veure la lletra petita. Allà on els detalls ho diuen absolutament tot. 

La presència de Pérez Reverte no ha estat ni molt menys una més del reguitzell d'autors presents a la cita madrilenya. Una bona mostra és que ha estat l'únic autor que s'ha presentat a la parada vigilat per dos guardaespatlles dels que fan por. Els vídeos i les fotografies que circulen a la xarxa així ho demostren. Ara bé, no ha estat l'únic detall que ha sulfurat el món virtual, incrèdul amb l'escena protagonitzada pel de Cartagena. Un xou. 

Arturo Pérez Reverte guardaespaldas Twitter

Arturo Pérez Reverte amb guardaespatlles a la Feria del Libro de Madrid / Twitter

El seguici de l'Arturo a la Fira ha estat nombrós. I incloïa una esforçada hostessa que, pobre, li ha tocat agafar un drap i un pot de desinfectant per purificar els llibres que li feien arribar els fans. Un per un, de forma metòdica i obedient, treia qualsevol bacteri, virus o element indesitjat de les portades per tal que l'escriptor pogués estampar la seva rúbrica i dedicatòria de forma covid-free. Està molt bé. I hagués estat molt millor si s'hagués aplicat el mateix mètode i privilegi a la resta d'escriptors i escriptores convidades a l'esdeveniment. Però no, això ha estat una deferència exclusiva per a ell. Tampoc hagués estat de més que l'home, si tan preocupat estava per la seva salut, hagués dut una mascareta. Ni que sigui per solidaritat amb els pacients lectors que l'idolatren, i que feien arribar els seus exemplars a una distància considerable i, evidentment, passant prèviament per les mans de l'hostessa i responsable de la seguretat biològica del de l'Editorial Alfaguara. Tampoc que la noia hagués canviat de baieta de tant en tant. Però vaja, és una opinió.

Una opinió, això sí, compartida per centenars d'internautes, al·lucinant amb la posada en escena i el mètode Reverte​. Fem un recull del que es pot llegir al respecte, que n'és molt.

Arturo Perez Reverte La Sexta

Arturo Pérez Reverte / La Sexta

reacciones Perez Reverte

reacciones Perez Reverte 1

reacciones Perez Reverte 012

reacciones Perez Reverte 12

reacciones Perez Reverte 2

Reaccions a l'escena de Pérez Reverte / Twitter

El que dèiem: hi ha qui no és d'eixe món. I ens ho demostra cada dia.