Aquesta és la història d'un senzill i vergonyant experiment. Dos subjectes de diferent ideologia pronuncien la mateixa paraula: guillotina. Un és independentista o republicà, triïn vostès. L'altre, un espanyolista de soca-rel. El resultat no els sorprendrà: als primers els envien guàrdies civils i tota l'artilleria mediàtica. Als altres els riuen la gràcia, aplaudint-los. I si a més a més, el nacionalista espanyol és un membre insigne de la cultura pàtria, festa major. Parlem de dos personatges com Arturo Pérez-Reverte i Joaquín Sabinala intel·lectualitat més casposa de l'estat. 

Sabina glop El Mundo

Joaquín Sabina El Mundo

Pérez Reverte El Mundo

Arturo Pérez-Reverte El Mundo

La parella té butlla per traspassar qualsevol límit amb les seves bajanades unionistes, rebent elogis per la seva conducta. L'any 2016 van ser entrevistats pel diari 'El Mundo' i, entre xarrups i cigarretes, deixaven anar això sobre els catalans independentistes:  "Como soy jacobino, lo habría solucionado en el XVIII. ¡Chas, chas! Ahora no tiene solución. Se podía pasar una población entera a cuchillo en el XI pero no en el XXI", deia Reverte. El cantant, divertit, li feia l'onada: "Me adhiero a la propuesta del compañero". Ara bé, després els violents, intransigents, etcètera, són els altres. El tall de vídeo l'ha recuperat l'escriptora Pilar Rahola, indignada amb "los amigos progres".

rahola faqs tv3

Pilar Rahola FAQS

Sabina Pérez Reverte El Mundo

Sabina Pérez-Reverte El Mundo

Els 'progres' escandalitzats pel que ha passat amb Pérez de los Cobos​ són els mateixos que llepen aquesta mena de personatges. Que no s'espantin tant.