Habemus nou pollastre a 'OT'. L'España en marcha i l'España que madruga van de la mà en el penúltim atac d'histèria fatxa pel contingut de 'Operación Triunfo'. Els concursants de l'Acadèmia van rebre una xerrada sobre feminisme, igualtat i gènere, a càrrec de la periodista i escriptora Anna Pacheco, que no va tenir cap mirament amb la ultradreta ni amb Cs. Acusen d'adoctrinament (com si no?) TVE per permetre-la, ja que allà, a banda de denunciar les actituds d'extrema dreta, li etzibaven un clatellot descomunal al feminisme liberal o del 1% promogut pels naranjitos Ana Botín, a banda de reivindicar l'anticapitalisme. Una conversa que consideren motiu suficient per cremar a la foguera els seus responsables, és clar. Als 'agreujats' els hi ha faltat temps per col·lapsar amb un victimisme patètic. La primera, la lideressa de les cendres del "presidente" Rivera, Inés Arrimadas.

Ines Arrimadas Europa Press

Inés Arrimadas Europa Press

Inés troba intolerable que algú opini totalment diferent de la seva forma d'entendre la vida i de ser dona, i qualifica de propaganda sectària que Pacheco expliqués als joves: "feministas que explotan a otras mujeres vulnerables mientras ellas son directivas". Arrimadas és molt 'pupas': la principal víctima (si és que n'hi ha) de l'activitat retransmesa pel canal de Youtube, és VOX. Els ultres. "Misóginos con discurso de odio", massa semblant al que es veu actualment a la frontera de Grècia amb Turquia, on moren criatures i es veuen grups d'extrema dreta i policies dispersant refugiats a crits de "zorras, que folláis como conejos". Si, és cert: la xerrada va ser profunda, tocant temes ben calents, i sense obviar la càrrega ideològica de la ponent. Però si tots hem d'empassar-nos discursos d'odi ultra, per què no conèixer d'altres postulats? Els concursants volen ser cantants, sí. Però també són persones, i aïllar-los en una acadèmia no significa deshumanitzar-los. L'educació és això, conèixer, contrastar i respectar. Quant més en sabem, més lliures som per decidir. I això, precisament, és el que sulfura la caverna. Ells ens preferirien analfabets, cecs i sords. 

Samantha Anaju Eva OT RTVE

Samantha Anaju Eva OT RTVE.es

Anna Pacheco OT

Anna Pacheco OT RTVE.es

Res, que Gestmusic i TVE ja ho saben: la propera gal·la, que convidin Bertín Osborne a perpetrar una ranxera, que ja colarà el missatge 'machirulo', com va fer Estrella Morente amb els toros. Així Arrimadas i Abascal estaran contents quan mirin 'OT'. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat