Arnold Schwarzenegger, l'icònic actor i exgovernador de Califòrnia, ha enfrontat recentment una sèrie de desafiaments de salut que el van portar a sotmetre's a tres operacions cardíaques de vida o mort. Als seus 76 anys, Schwarzenegger, conegut pel seu paper com 'Terminator' en la famosa franquícia cinematogràfica, ha revelat en el seu podcast "Arnold's Pump Club" detalls sobre la seva salut i les intervencions mèdiques que ha hagut d'afrontar.

En un acte de sinceritat poc comuna en ell, Schwarzenegger va compartir que ha passat per tres cirurgies a cor obert i la implantació d'un marcapassos per tractar problemes cardíacs que ha patit durant gran part de la seva vida. "Em van operar per ser una miqueta més màquina", va revelar l'actor. Encara que ha fet broma dient que se sent una mica com 'Terminator', reconeix la serietat de la seva situació i el paper crucial que la innovació mèdica ha exercit en la seva supervivència. "Si soc aquí és gràcies a la innovació mèdica i per haver fet cas als meus doctors", va afirmar.

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger

L'actor, nascut a Àustria, també va parlar sobre com la seva educació va influir en la seva disposició a compartir detalls sobre la seva salut. Al seu país d'origen, el parlar sobre temes mèdics no era comú, tanmateix, va decidir fer-ho públic per inspirar-ne altres que enfronten condicions similars. Schwarzenegger va esmentar que rebre missatges de persones amb la mateixa condició mèdica, sentint-se inspirades per la seva història, li han motivat a parlar obertament sobre les seves cirurgies. "Com sé que anar en contra del meu instint reservat i ser transparent ajuda la gent, em sembla correcte parlar d'això", va indicar l'actor de 'Conan, el bàrbar'.

Arnold Schwarzenegger es recupera amb rapidesa

Malgrat les cirurgies i els problemes cardíacs, Arnold Schwarzenegger es mostra optimista i agraït per la seva ràpida recuperació, la qual atribueix en part al seu estil de vida actiu i saludable: "Em van operar dilluns i divendres ja estava en un gran esdeveniment ambiental amb la meva amiga i companya defensora del fitnes Jane Fonda. Per cert, quan parlem que l'exercici és l'única píndola màgica per frenar l'envelliment, mira Jane Ella és deu anys més gran que jo i aquest any en complirà 87!", va assegurar.

Després de fer la seva declaració pública, Schwarzenegger també va expressar la seva gratitud cap al personal mèdic que el va tractar a la Clínica Cleveland. "Tots els metges i infermeres se'm van cuidar de meravella i van fer que la cirurgia fos el menys dolorosa possible".

Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger

Un historial de lluites cardíaques: Les cirurgies prèvies d'Arnold Schwarzenegger

És essencial recordar que aquest no és el primer revés que Schwarzenegger enfronta relacionat amb el seu cor. Com és de coneixement públic, l'actor ha passat per diverses cirurgies cardíaques en el passat. El 2020, es va veure obligat a sotmetre's al reemplaçament de la vàlvula aòrtica, a més de rebre una nova vàlvula pulmonar, aquesta última després d'una intervenció en 2018. Vint-i-tres anys abans, el 1997, l'exgovernador de Califòrnia es va sotmetre a una cirurgia cardíaca electiva per canviar una vàlvula aòrtica bicúspide defectuosa, un problema congènit que lamentablement li va costar la vida a la seva mare.

Malgrat aquests desafiaments de salut, l'actor i polític no ha perdut el seu optimisme. En el seu comunicat, conclou amb un missatge que ha portat consol als seus nombrosos seguidors: "Així és la vida amb un problema genètic del cor, però no em sentireu queixar-me".