Arnold Schwarzenegger, l'icònic actor i culturista, no va tenir un camí fàcil en el seu ascens al cim de Hollywood. Malgrat el seu imponent físic, el seu debut a la gran pantalla va ser tot menys una experiència senzilla, i va ser al seu paper com 'Conan, el bàrbar', on va enfrontar una sèrie de desafiaments que van posar a prova la seva resistència i determinació. Quan Schwarzenegger va fer incursions en Hollywood, l'estereotip de l'actor de pel·lícules d'acció distava molt de la seva aparença. En aquells anys, els culturistes tenien papers limitats en pel·lícules de gladiadors i lluitadors, però no com a protagonistes de films de fantasia, aventura i acció.

'Conan, el bàrbar', de 1982, va representar una extravagant fusió de gèneres en combinar acció i fantasia, on la imponent presència d'Arnold Schwarzenegger el va convertir en el perfecte protagonista per a aquesta singular proposta. No obstant això, la pel·lícula va enfrontar obstacles notables, ja que a Hollywood no hi havia cap especialista amb el físic adequat que pogués reemplaçar de manera creïble al carismàtic actor austríac en pantalla. Això el va portar a realitzar ell mateix les escenes d'acció, convertint-se en un dels moments més desafiadors de la seva carrera.

Els sacrificis darrere de càmeres

Al seu llibre "Be Useful: Seven Tools for Life", Schwarzenegger recorda les dificultats que va enfrontar en el set: "Vaig aprendre a muntar a cavall, en camell i en elefant. Vaig aprendre a saltar des de roques grans, a escalar i gronxar-me en cordes llargues i a caure des d'una altura. Bàsicament, vaig anar a una altra escola vocacional, aquesta per a aspirants a herois d'acció. I a sobre d'això, Milius em feia fer tota mena de coses terribles. M'arrossegava per les roques, presa rere presa, fins que els meus avantbraços sagnaven. Corria fugint de gossos salvatges que aconseguien atrapar-me i arrossegar-me fins a un arbust amb espines", va revelar l'actor.

El llibre també revela com Schwarzenegger va patir una gran ferida a l'esquena que va necessitar uns quaranta punts de sutura. Aquest incident va passar a causa de la falta d'especialistes prou robustos per ser els seus dobles de risc. Tanmateix, la sort va canviar quan el culturisme va guanyar popularitat i van sorgir especialistes musculosos que van començar a integrar-se a la indústria de l'entreteniment, finalment cobrint aquesta necessitat.

Sang, suor i un voltor real

Tanmateix, una de les anècdotes més excel·lents gira entorn de la forma en què es va filmar l'escena en la qual Conan és empalat en un arbre per deixar-lo morir. En aquest moment de la pel·lícula, estant a punt de la mort, un voltor es posa a la seva espatlla per començar a alimentar-se d'ell, moment en el qual el personatge de Conan aprofita per mossegar-li el coll i acabar amb ell, desafiant així el seu aparent destí.

Segons relata l'actor, el voltor involucrat no era un accessori de la producció; era un voltor autèntic ja mort. A cada presa, Schwarzenegger es veia obligat a netejar la seva boca amb alcohol per prevenir qualsevol infecció, una experiència que, certament, no resultava gens agradable i que, en l'actualitat, difícilment seria permesa en un set de filmació. La carrera d'Arnold Schwarzenegger com a estrella de cinema d'acció ha estat llarga i reeixida, represa després del seu temps com a Governador de Califòrnia. Tanmateix, la seva trajectòria podria haver pres un rumb molt diferent si alguna lesió greu hagués passat en els seus primers dies en la indústria de l'entreteniment.