Parlar d'ell és parlar d'un dels jugadors més inclassificables que han vestit la samarreta blaugrana. Un jugador que semblava bo quan el vam fitxar i que després, no només no es recorda cap moment memorable jugant amb el Barça, sinó que més aviat va passar amb més pena que glòria. Un jugador que a mesura que passaven els dies, anava creixent, no el seu talent, sinó la seva panxa. Un futbolista que ja ens hauria d'haver fet pensar que no era una bona idea fitxar-lo quan es va treure una bota, justament en un partit contra el Barça, jugant amb el seu ex equip, l'Atlético de Madrid, i li va llençar al linier.

Parlem del turc Arda Turan, un tipus que estava com las maracas de Machín. Fitxat al conjunt matalasser l'any 2015, va jugar tres temporades al Barça, guanyant quatre títols. El record, però, que va deixar, no és, diguem-ne, especialment positiu, sinó tot el contrari... I no parlem només pels aficionats culers.

I és que tan o més emprenyat que els seguidors del Barça està el propietari d'una mansió brutal d'Esplugues de Llobregat valorada en 18 milions d'euros. Un casoplón on es va instal·lar de lloguer el futbolista quan va aterrar a Catalunya, quan semblava que arribava una estrella i que faria honor a la seva condició. De fet, l'arribada no feia pensar en el que després esdevindria, ja que tal i com recorda l'arrendador, que el va rebre amb els braços oberts abans de trobar-se amb un infern: “Termina de firmar el contrato y se pone a gritar como un loco: ‘¡Visca el Barça!, ¡Barça!, ¡Barça!’”, recorda... Però l'eufòria aviat es va esvair i va donar pas al vandalisme, el caos més absolut i destrosses per valor de 230.000 euros i diferents quotes de lloguer sense pagar.

Això va passar en l'època en la qual el futbolista vestia la samarreta blaugrana i vivia a Catalunya, però ara torna a estar d'actualitat el litigi, tot i que en un principi es va resoldre a favor del propietari, perquè l'Audiència de Barcelona ha tornat el cas al punt inicial per defectes en la notificació del procés. En una entrevista per a El Periódico, la persona que li va llogar la mansió al turc recorda detalls més propis d'un degenerat que d'un jugador exemplar. La casa té set dormitoris i nou lavabos, una gran sala de més de 100 metres quadrats, sala de cinema insonoritzada, piscina infinity amb vistes a Barcelona i una habitació de golf virtual. I què va fer Arda en aquest paradís?: "Trozos de pared arrancados, muebles y electrodomésticos deteriorados, quemaduras de cigarrillo, incluso los muebles".

Hi ha més. Especialment esperpèntic és el que feien Arda i els seus amics quan veien partits de futbol: "tanto Arda Turan como sus amigos llegaron a tirar el mando de la televisión a la piscina después de cada gol. Un mando de mil euros. Y creo que llegó a tirar como diez o quince". I no només ell, sinó ex companys de vestidor que també aprofitaven la casa: "Otros futbolistas del club azulgrana organizaban fiestas salvajes en ausencia del turco. En una de ellas llegaron a arrancar las vías del techo para utilizar las cortinas del salón como columpio sexual”... Bogeria... i una pastarrufa que es va haver de deixar el propietari per arreglar-ho tot. Més de 16.500 euros per restaurar totes les portes, 23.000 per deixar bé el jardí, 64.300 per la cuina o 24.500 per reparar la domòtica i els sistemes electrònics de l'habitatge: “Te puedes imaginar que en una casa tan especial como esta reparar o sustituir cualquier cosa no es sencillo ni tampoco barato”. Si a això hi afegim acumulació de factures de la llum, neteja i més desperfectes, la cosa puja fins els 84.000 euros... Arda Turan, geni i figura.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!