Antonio García Ferreras és el tòtem de la informació política a La Sexta, il capo. El seu programa ha aconseguit renovar els espais del gènere, sobretot pel que fa al ritme. En quant al contingut la cosa és molt més discutible, com el lema que repeteix cada dia, "más periodismo". Aquest detall el deixarem córrer, tothom sap de quin va coix el marit d'Ana Pastor. Ens limitarem a analitzar la part més formal, on destaca per exemple la seva capacitat infinita per mantenir-se en directe. Les maratons que es fot en ocasions assenyalades són brutals: eleccions, mocions de censura, el Procés, el volcà de la Palma o la invasió d'Ucraïna són exemples paradigmàtics. En alguna ocasió hem arribat a veure'l en pijama a plató, no és broma. No hi ha reptes ni durada que li amoïnin: a mesura que passen les hores, en compte de defallir, l'home 'se viene arriba'. És SuperFerreras. 

Quin és el secret del periodista? Seria massa naif pensar que l'Antonio és un motivat de la vida de tal calibre que sigui capaç de marcar-se aquestes matxades amb una dosi de il·lusió, un cafetó de tant en tant i un raig d'aigua de l'aixeta al clatell per espavilar-se en moments de bajona. Hi ha alguna cosa més, un vici que amaga sota la taula que comparteix amb tertulians, politicòlegs, experts... i Eduardo Inda, ja sigui in situ o per telèfon, tant se val. La benzina de Ferreras és la taurina, una substància que et posa com un brau. És legal i la compres al badulaque, però té efectes secundaris: taquicàrdia, palpitacions, insomni, nerviosisme i irritabilitat. Les begudes energètiques, vaja. Sempre té una llauna de mig litre a mà i va fent xarrups quan ningú el mira.

Antonio García Ferreras pijama volcán La Sexta
Antonio García Ferreras en pijama / La Sexta

Ferreras amaga el seu vici secret sota la taula de 'Al Rojo Vivo'

Ningú el mira des de casa, clar. La resta sí que coneix aquest costum. Tanmateix tothom l'amaga, ell el primer. No vol donar la imatge d'accelerat de la vida que, col·loquialment, s'atribueix als consumidors d'aquest tipus de begudes. Però vet aquí que aquest 1 de juny s'ha produït una situació anòmala durant l'emissió de 'Al Rojo Vivo' i ha quedat al descobert, el seu secret ja no és tal. El realitzador cometia un error amb les finestretes o catch, en argot, que surten a la pantalla. En totes elles la imatge era la d'un Ferreras que esperava el seu moment. Fa l'estaquirot durant uns segons i, de cop i volta, comença a impacientar-se. Fa gestos de desaprovació, de "desperteu, nois" que no obté resultats. S'enfada. I en un moment donat diu "de perdidos al río". Al riu energètic.

Ferreras enfadado ARV La Sexta
Ferreras enfadat / La Sexta

El presentador de La Sexta, cabrejat amb el seu equip 

Pablo Iglesias ha captat el moment i l'ha compartit a xarxes a la velocitat del llamp. Mentre Ignacio Escolar deixa anar una filípica, veiem Ferreras que decideix passar de tot i treu la llauna de refresc. Però torna a fer-se enrere, la manté a la mà durant uns segons mentre dubta si acostar-la als llavis o no. No ho fa. No és el seu moment. Torna a mig amagar-la, adoptant una pose habitual en ell, recolzant un colze sobre la taula. La cara, però, és de mala maror. De cabreig i d'amenaça de tempesta. Aquí va el vídeo, parin atenció.

Ferreras bebida enérgetica ARV La Sexta
Ferreras amb una beguda energètica / La Sexta

Ja sabem què contenen les piles alcalines de Ferreras. Taurina, guaranà i bombolletes. Això que "te da alas" o que et converteix en un monstre. Siempre a tope.