Joaquín Sabina s'ha acomiadat per sempre d'un escenari fetitxe per ell, el Palau Sant Jordi. És el recinte tancat més gran on ha actuat mai en les seves gires espanyoles, i l'ha omplert de fans vinguts d'arreu. També dels seus fans catalans. Al concert hi havia VIPS declarats seguidors del cantautor com els Estopa, Joan Manuel Serrat, Manel Fuentes i la seva dona, directiva de TV3, Clara Cabezas, Carme Ruscalleda o Jordi Évole. També una fan molt especial, la portaveu del Govern Patrícia Plaja, que ha fet un tuit que ha desfermat la reacció d'un altre famós català d'esquerres però independentista: Antonio Baños. Ha estat molt dur, molt just i molt clar: "Ja. Quants diners deu a Hisenda aquest fill de la gran puta?  Dos i mig? Li recordarà això l'Évole en una rigorosa entrevista? O entre progres no ens trepitgem els robatoris?"

Antonio Baños TV3
Antonio Baños TV3

Baños no critica Plaja, que pot ser seguidora del cantautor que vulgui, però li recorda que Joaquín Sabina va estafar Hisenda, és a dir, a tots els catalans. Sabina ha estat condemnat fa pocs dies per un deute de 2,5 milions d'euros. A l'agost el Tribunal Suprem va ratificar que Sabina es va negar a pagar aquesta quantitat a Hisenda quan cobrava drets d'autor a través de les seves tres empreses, una de les quals es diu El pan de mis niñas SL, fent referència a les seves dues filles Carmela i Rocío de 32 i 34 anys. Sabina preferia que aquests 2,5 milions fossin per les seves "nenes" i no per pagar hospitals. Una altra vergonya del "progre" Sabina que Baños destaca.

Antonio Baños practica un esport molt sa: desemmascarar falsos progres. Sabina n'és un. Té un altre esport preferit: atonyinar Jordi Évole. Són vells enemics de twitter amb comptes pendents. I després de llegir que Évole també era molt a prop de la primera fila en el concert barceloní de Sabina, ha recordat que el periodista de Cornellà ha entrevistat Sabina a La Sexta però no li ha preguntat pel multimilionari deute amb Hisenda que fa anys que arrossega. To foteta de Baños parlant de les "rigoroses entrevistes" d'Évole i sentenciant que entre progres, Sabina i Évole, s'amaguen els draps bruts. Un tuit brillant que posarà molt nerviós Évole perquè és una clatellada d'un català, d'extraradi i d'esquerres com Évole, però independentista com Baños. Aquesta fa mal.

Jordi Évole nou fitxatge de TV3
Jordi Évole nou fitxatge de TV3

Ara Évole i Baños treballen junts al mateix programa, Els matins d'Ariadna Oltra. El dia que coincideixin al plató que Oltra truqui a seguretat. L'últim cop que van coincidir, al vestíbul de Catalunya Ràdio, gairebé arriben a les mans. Ho va explicar en exclusiva EN Blau. Dijous 9 de febrer, el programa de Laura Rosel entrevistava Évole, que arribava abans d'hora i es trobava més enllà del vestíbul de l'emissora, a la saleta de sofàs que dona accés a l'estudi, a la planta baixa, amb els tertulians de Rosel, un dels quals era Antonio Baños. L'exdiputat de la CUP s'acostava a Évole amb ànim d'abraçar-lo i saludar-lo efusivament però la resposta d'Évole a Baños va ser inesperadament violenta: li girava la cara i segons els testimonis gairebé arriba a les mans. Li crida que l'ha traït, que l'ha apunyalat per l'esquena i brama que no es refiïn d'ell. Un Évole fora de si que va deixar molt preocupats a tots els integrants de l'equip de Rosel que no se'n sabien avenir. Els tertulians assistien atònits sense saber ni on mirar. L'escena va ser dantesca, violenta i absolutament inapropiada. Ningú entenia res. Évole passava vells comptes amb Baños de manera molt desproporcionada. Així ara s'entén millor el tuit de Baños sobre Sabina, Plaja i Évole.