L'alegria i el bon humor és la tònica general a Unides Podem. Des d'aquelles llàgrimes al debat d'investidura, quan va consolidar-se el govern de coalició, el sol surt més brillant, la pluja està més humida i l'aire que respirem és més ric en oxigen. Un panorama que convida a la joia i l'humor, com hem pogut comprovar en tuits de Pablo Iglesias o de les col·laboradores d'Irene Montero. Alguns pensaran que, és clar, la parella de líders del partit són ministres i alts representants​ de l'estat. Normal que estiguin contents. D'altres pesos pesants de la formació no han aconseguit 'poltrona', però tot i això estan com castanyoles. Com el portaveu parlamentari Pablo Echenique, que s'ha llevat amb ganes de conya, però que no ha fet gens de gràcia a molts catalans. La raó: tornar a frivolitzar amb l'independentisme. Ells, que se suposava defensaven el dret a l'autodeterminació i el referèndum, tot i que només eren "cajitas" segons en Pablo

Pablo Iglesias Pablo Echenique Europa Press

Pablo Iglesias Pablo Echenique Europa Press

"Marcho feliz al trabajo a preparar 50 referéndums de autodeterminación para romper España en 50 repúblicas socialistas soviéticas independientes", escrivia Echenique a primera hora. Una gràcia més del reguitzell d'acudits dels membres del partit a les crítiques apocalíptiques dels ultres espanyols, des que van pactar amb Pedro Sánchez el govern amb l'abstenció d'Esquerra Republicana, en aquest cas a canvi de la famosa taula de diàleg amb Catalunya. A Antonio Baños la banalització del de Podem, "el cajitas", li provoca vergonya aliena, i l'ha ensorrat sense miraments. Molts internautes estan amb l'Antonio: "Se burla de lo que no tienen valor de hacer"

Antonio Baños betevé

Antonio Baños betevé

Si el problema de Catalunya amb Espanya ho han de solucionar humoristes que juguen a fer política, Espanya ho tindrà magre. La fàbrica d'independentistes agafa embranzida.