Les indignes paraules del Rei Felip VI el 3 d'octubre de 2017 tornen a ressonar tres anys més tard. Un discurs històric, sí, però per haver justificat la repressió contra la Catalunya que va exercir el seu dret de vot en el referèndum d'independència. Una intervenció ben mesurada per Letícia, el cervell de Zarzuela, i amb detalls de mal gust com el quadre de Carles III, monarca de clara inclinació anticatalana, armat amb una porra com la que van fer servir policies i guàrdies civils 300 anys més tard. Tot plegat, el somni humit i recurrent de la parròquia ultra o de l'eurodiputat català de Cs, Jordi Cañas. 

rei rey Felip discurs 3 octubre 2017 catalunya a por ellos EFE (2)

rei Felip discurs 3 octubre 2017 EFE

Cañas parla en nom de l'espanyolisme més obedient i venjatiu, però el que té davant és una veritable muralla humana de veus contra la Corona. Un d'ells és el comunicador Antonio Baños, que acostuma a parlar sense embuts. Baños també recorda aquella data i l'esperpent borbònic retransmès en directe, i ho fa amb una expressió demolidora. Més dur que mai, l'Antonio el titlla de "gilipollasal que "van deixar parlar per la tele". L'acompanya una foto molt il·lustrativa: sembla que Felip apretava i molt.

antonio baños TV3

Antonio Baños llaç groc TV3

rei rey Felip discurs 3 octubre 2017 catalunya a por ellos EFE

rei Felip discurs 3 octubre 2017 Catalunya EFE

Feliç aniversari de la infàmia, Felip. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat