Antonia Dell'Atte té 61 anys i una energia arrabassadora. La model internacional i exdona d'Alessandro Lequio és d'origen italià, però porta molts anys vivint a Barcelona, a l'Eixample Dret. Al barri la coneix tothom, i no només per ser famosa: es fa estimar pels seus veïns, pels vianants, pels turistes i fins i tot pels treballadors municipals. Té un caràcter divertit i volcànic; uns trets que, a banda de la seva imatge exterior, la converteixen en inconfusible. 

Cada vegada que surt de casa seva deixa el seu segell personal. Per exemple, a l'escena que va protagonitzar durant el confinament més dur pel coronavirus, disfressada amb una màscara de super heroïna anant a comprar el pa. O més recentment, el passat 31 de desembre, quan tres fans la van sorprendre en plena via pública i li van organitzar una festa improvisada a la que ella, amb el seu tarannà habitual, no va dubtar d'afegir-se. Té molta marxa i poques manies per fer l'indi i passar-s'ho d'allò més bé. 

Antonia Dell'Atte GTRES

Antonia Dell'Atte / GTRES

Antonia Dell'Atte fiesta Barcelona Instagram

Antonia Dell'Atte de festa de Cap d'Any als carrers de Barcelona / Instagram

Aquest cap de setmana ha tornat a convertir-se en tot un reclam públic mentre passejava pel Passeig de Gràcia. Vestida de forma ben poc discreta, no ha desaprofitat l'oportunitat per deixar palesa la seva forma d'entendre la vida: festa i xerinola. La persona que l'acompanyava durant la passejada li ha proposat un repte que ha acceptat sense pensar-s'ho dues vegades: agafar l'escombra dels operaris municipals que treballaven a la zona i posar-se a netejar la via pública. Una brigadista de luxe per a Ada Colau​, sempre necessitada d'ajut per mantenir la ciutat presentable, cosa que, com saben els barcelonins i barcelonines, és quelcom que passa molt de tant en tant. Amb l'eina a les mans, l'Antonia ha començat el seu xou. 

Antonia Dell'Atte Passeig de Gràcia escoba Barcelona Instagram

Antonia Dell'Atte Passeig de Gràcia escoba Barcelona 2 Instagram

Antonia Dell'Atte escombrant el Passeig de Gràcia / Instagram

Dell'Atte ha deixat el terra més net que mai amb la seva energia, mentre no deixava de fer bromes amb tot aquell que se li acostava. "Barcelona és bona si la bossa sona", repetia divertida. Poc després es va cansar d'escombrar i va trobar una altra utilitat a la seva joguina: muntar sobre el pal convertida en una bruixa. No de les dolentes, és clar, perquè ella és de les que fan pixar-se de riure. Els fans se li acostaven i interactuaven amb la performer, totalment ficada en el seu paper. Fins i tot una treballadora municipal ha al·lucinat amb l'escena i no ha gosat reclamar-li l'estri i espatllar l'espectacle. "Soy muy limpia", cridava davant les botigues de luxe del Passeig. Geni i figura.

Antonia Dell'Atte Passeig de Gràcia escoba bruja Barcelona Instagram

Antonia Dell'Atte fent de bruixa al Passeig de Gràcia / Instagram

Medalla d'or de la ciutat a l'Antonia, ja. Senyora alcaldessa, prengui nota: els VIPS podrien ser la solució a la deixadesa general.