El periodista Antón Losada ha tornat a practicar un dels seus "passatemps" favorits (i molt necessaris per a la societat): Desmuntar les teories, pròpies o alienes, que la popular Cayetana Álvarez de Toledo promulga alegrement des de les seves xarxes socials. La marquesa rubia ha sortit escaldada després de recolzar una cita d'un dels fundador de Cs, el barceloní Félix Ovejero, que defensa que "la probabilidad de que un varón en España asesine a una mujer es de 0,0000061%".

cayetana aznar @cayetanaat

 @cayetanaat

És a dir, que la vergonyosa xifra de més de mil dones assassinades per homes al llarg d'aquest 2019 (per no parlar de les milers més que les han precedit), són el resultat dels capritxos de l'estadística, i no pas una qüestió de masclisme cultural i estructural. En comptes d'escandalitzar-se, a la Cayetana li ha faltat temps per fer l'onada en forma de retuit, i a Losada per dir les coses pel seu nom: "Cuando te pones a hacer números sin tener ni puta idea de lo que significan ni de lo que estás diciendo"

Anton Losada sorpresa   El Progreso de Lugo

El Progreso de Lugo

Cayetana, la del "sí, sí, sí, hasta el final" i bestieses similars, frisa cada segon de la seva existència per fer-se un forat en el competitiu món de les bajanades tuitaires. I mira que era fàcil aturar-se a pensar 10 segons i al menys, no fer proselitisme dels comptes d'Ovejero, que ens pren per ximples i curts de gambals: "Una madre española tendría que tener de media 166.666 hijos para que al menos uno de ellos fuera uno de esos asesinos". Però Caye és així, una polemista que fa servir l'altaveu del PP per amplificar notícies falses i escorar cada cop més les posicions dels seu partit cap als postulats de VOX. Ara bé, la madrilenya no enganya ningú, i molt menys al gallec, que ja l' ha vist el llautó massa vegades. Els aplaudiments "se senten" per tota la xarxa.

Només hi ha una cosa que uneix els dos protagonistes, la Cayetana i l'Antón: Mai no defrauden. Una, per bocamoll. L'altre, per honest, sincer i punyent. Li pregaríem a Álvarez de Toledo (i a Ovejero, és clar) que s'abstingués de banalitzar la violència masclista, però és tan improbable com que algun dia l'arribem a sentir parlar català, la llengua dels "pueblerinos xenófobos" que li paguem l'escó al Congrés dels Diputats.