La indispensable secció que cada dilluns ofereix Albert Om a Els Matins de TV3 no podia haver començat amb una altra notícia que no fos aquesta. El de Taradell sempre presenta tres o quatre dates marcades en vermell de cara als propers dies celebrant alguna efemèride o avisant d'algun esdeveniment que cal tenir ben controlat. I aquesta setmana a l'agenda, televisivament parlant, hi ha una cita que no ens podem perdre tots els espectadors catalans que hem crescut amb un geni de la televisió, un periodista i presentador únic, mestre a l'hora de fer programes, que ha entrevistat a tot quisqui, aconseguint convidar algunes de les estrelles més rutilants del món, especialment durant la dècada dels 80.

Parlem d'Àngel Casas. Un home que als seus 75 anys pot mirar enrere orgullós d'haver participat en programes que van marcar època. Després d'uns anys apropant la cultura musical a TVE, va aterrar en aquella embrionària TV3 i va ser un dels pals de paller de la cadena a les beceroles.

angel casas show2

angel casas show3

Àngel Casas Show / TV3

El seu Àngel Casas Show és un dels programes d'entrevistes més emblemàtics que es recorden, i per allà hi va passar tothom. I quan dic tothom, dic tothom: Robert Mitchum, Lauren Bacall, Johan Cruff, Roger Moore, Cicciolina, Joan Collins, David Bowie, Joe Cocker, Richard Gere, Josep Carreras, Ana Belén, Sara Montiel, David Carradine, Miguel Bosé, Eugenio, Quim Monzó, Pepe Rubianes, Alain Delon i un llarguíssim etcètera. Qualsevol celebritie d'aquella dècada passava pel seu programa i rebia les seves preguntes delicioses, sornegueres, iròniques i pertinents.

Aquesta nit de dimarts, TV3 emet un programa doble dedicat a la seva figura. Primer, un Sense ficció on es parla de què va significar i de tota la gent que va entrevistar, i després, amb un especial amb la presència del propi Àngel Casas, que torna a un plató de TV3 després d'uns quants anys. No estarà sol, l'acompanyaran el Ramon Pellicer o els mateixos Albert Om i Lídia Heredia.

matins angel casas

Albert Om, comentant l'especial sobre Àngel Casas d'aquesta nit a TV3

També, persones que van passar pel seu programa, amb actuació de Manolo Garcia i Quimi Portet o l'actriu que va protagonitzar el moment més històric dels quatre anys que va durar el programa, la 'Lucy' de Dallas, la intèrpret Charlene Tilton, que mentre actuava, qui sap si fruit del tequila, va caure a terra desapareixent de la imatge. Un moment mític de la història de TV3:

lucy

Albert Om, comentant la caiguda de la 'Lucy' de 'Dallas' a l''Àngel Casas Show' / TV3

"Serà una nit que estarà molt bé. És un homenatge que independentment dels problemes de salut que hagi tingut l'Àngel, valia la pena fer-li. És una persona que m'agrada molt com treballa, la modernitat que va portar, i aquella manera d'entrevistar. Ell sempre explica que el protagonista ha de ser l'altre i que el periodista el que ha de fer és posar la corda perquè en tot cas, sigui el convidat qui es pengi", recorda Om. 

Casas, geni i figura, que, com recordava l'Albert, ha tingut problemes de salut molt durs. Tot va començar amb un càncer al costat del pàncrees detectat l'any 2013. Li fan un trasplantament de ronyó el 2020 i allà comença l'infern de les complicacions post-operatòries que van comportar-li una infecció greu (calcifilaxi) que ha acabat amb les dues cames amputades. Tot i el drama, tot i l'infern que ha viscut, Casas viurà aquesta nit una nit màgica i emocionant, a l'alçada del que es mereix una icona com ell. 

lidia

Lídia Heredia i l'especial sobre Àngel Casas d'aquesta nit / TV3

Lídia Heredia ja avisa que "la nit de demà (avui) serà emocionant. Trobo que que l'Àngel Casas torni a estar en un plató de TV3 una altra vegada serà un moment televisiu d'aquells per tenir guardat". "Amb el sentit de l'humor que l'acompanya sempre tot i la malaltia", recorda Om.

Una nit que pagarà molt la pena. L'Àngel Casas torna a TV3 per un dia. No s'ho perdin.