Tretze dies després que el petit Julen caigués a un pou de la localitat malaguenya de Totalán, els miners asturians que treballaven en l’operació de rescat han trobat el cos sense vida del nen. El seguiment mediàtic del cas i el tractament que n’han fet des d’algunes cadenes de televisió és ara el centre de totes les crítiques. Ana Rosa Quintana i Susanna Griso, a l’ull de l’huracà.

ana rosa juan jose cortes telecinco

Mediaset

Griso provoca la ira de l’audiència per la seva entrevista a Miguel Ángel Escaño, l’alcalde de Totalán. Mentre ell es confessa devastat la presentadora el pressiona perquè s’enfonsi en directe. “¿Usted está comiendo? ¿Está durmiendo?”, li diu. Les paraules amb les que Griso es refereix a la mare de Julen indignen encara més uns espectadors farts de veure com utilitzen el dolor d’una família per augmentar la quota de pantalla.

Mentre Susanna Griso és notícia per la seva entrevista totalment fora de lloc a l’alcalde de Totalán, Ana Rosa Quintana ataca des de Telecinco el pare de Mari Luz, Juan José Cortés, per aprofitar el cas Julen i intentar treure’n rèdit. “Innecesario”, opina la periodista. Però Ana Rosa tampoc s’estalvia les crítiques de l’audiència. Com pot menysprear Cortés i alhora anunciar un especial ‘El programa de Ana Rosa’ per retransmetre en directe les últimes hores del fatal desenllaç?

“No me muevo de esta cadena hasta que aparezca Julen”, assegurava ahir Ana Rosa. Imatges dels pares devastats, entrevistes amb els familiars del nen i les interioritats del cas explicades amb tota mena de detall. Milers de persones reaccionen furioses a la cobertura mediàtica del drama de Julen. Critiquen el xou en el que Susanna Griso i Ana Rosa han convertit aquest cas i les comparen amb Nieves Herrero parlant de les nenes d’Alcàsser. Els diuen de tot. El més suau: “Carronyaires”.

Susanna Griso i Ana Rosa Quintana convertint el dolor d’una família en un espectacle públic. Tot retransmès en rigorós directe. I no els fa ni una miqueta de vergonya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat