Telecinco, la cadena que no fa gaire dominava amb mà de ferro l'índex d'audiència, s'ha especialitzat en l'acumulació de fracassos estrepitosos. Ja començava a despuntar durant l'última etapa de Paolo Vasile, marcada per la pèrdua del 'Pasapalabra' en favor d'Antena 3. Però la nova cúpula ha superat els registres, creant una aliança que frega el monopoli: tot a Ana Rosa Quintana i la seva productora, Unicorn Content. Les mesures estrella? Matar 'Sálvame' i parir 'TardeAR', l'alternativa al niu de 'rojos y maricones' de Jorge Javier Vázquez, per conquerir la franja de tarda. Un repte que semblava xupat per a la reina dels matinals, que venia un espai blanc, virginal i fresc. Sense polititzar, sense dividir el país. La gran bola. Tot és mentida. 

El format d'Ana Rosa, dirigit per Xelo Montesinos, no compleix cap de les expectatives. És vell, caduc, tòxic i repel·lent. Les cares noves provoquen desinterès, les ja vistes coses pitjors. Està polititzat, com sempre, sobre la línia invisible que separa la dreta de l'extrema dreta. I és un fiasco en números. Malgrat que últimament la flauta hagi sonat en tres o quatre ocasions, el seu és el tercer esglaó del pòdium. Sonsoles Ónega, la seva extreballadora, li passa la mà per la cara. "Es que no tiene publicidad", es queixa Quintana. Tampoc el culebrot de La 1, que també va per davant. Però potser no és aquest el motiu dels seus 9, 10 i 11%. Mai el 16%, xifra per sota la qual abandonaria la pantalla amb 67 anys i molta tralla. Les seves promeses són com aquella del seu amic Carlos Herrera i el seu exili a Somàlia. Més enganyifes.

Ana Rosa quintana Telecinco
Ana Rosa Quintana / Telecinco

Ana Rosa i Telecinco van de puntetes sobre el filferro de l'escarni diari en veure's relegats a la intranscendència, amb el mal que això fa a la cadena i a la reputació de la seva gran estrella. Quintana, en públic, fa com qui sent ploure. Però als despatxos de Mediaset, la dona del condemnat Juan Muñoz és una altra. És el que explica un extreballador de la casa, expert revelant la informació més delicada. De vegades amb més encert que altres, cosa que ha posat la seva credibilitat en problemes. El paparazzi Diego Arrabal, vetat als programes de la casa des de fa temps, però que continua tenint goles pregones entre els seus murs. L'home, en la seva versió youtuber, es fa ressò de la mare de totes les bombes: Quintana ha pres la decisió. "Anunció a sus jefes la intención de marcharse, de abandonar ese programa diario con tanta competencia". El terratrèmol a Telecinco, descomunal.

Diego Arrabal Telecinco
Diego Arrabal / Telecinco

 

Arrabal: "Ya sabe lo que quiere hacer. Y quiere abandonar ‘TardeAR’". El tracte que ofereix als directius és senzill: o li donen el que vol, o se'n va. Una mala notícia per a la seva deixebla Ana Terradillos: quiere "presentar ‘La mirada crítica’, el programa que hay de 9:00 a 10:30 de la mañana. Un programa político. Ella quiere abandonar la tarde, ir por la mañana, con una competencia más suave y tener una vida más sosegada y más tranquila". Un extrem més que plausible, sense dubtes. "Desde que lo comunicó, hay presiones y ruegos, tanto de la cúpula como de su amiga Xelo Montesinos. Se encuentra enfrente con una cadena que no quiere". El fotògraf andalús remata: "Soy consciente de que si esta noticia se le pregunta a Ana Rosa o a Unicorn lo pueden desmentir. Es normal, son estrategias de cadena, pero esta es la realidad 100% confirmada". Tenim temps fins al setembre, però sembla que alguns pensen com saltar del vaixell que naufraga. La capitana, la primera.

Ana Terradillos Ana Rosa Quintana GTRES
Ana Rosa Quintana i Ana Terradillos / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!