Ana Rosa Quintana fent campanya és or pur: sobretot si 'tens la sort' de compartir ideologia amb ella. Una sort que per a molts és un càstig, en general si no ets ultraconservador i espanyolista, i molt especialment si goses ser independentista, nacionalista basc o català o comunista. En aquests tres casos, Quintana t'obre directament les portes de l'infern. Ep, que no és cap invenció: la reina dels matinals de la televisió ho ha verbalitzat durant el programa, mentre que xerrava amb Gonzalo Bernardos, col·laborador habitual de la taula i que explicava les terribles conseqüències del programa econòmic d'Unidas Podemos: "¡No se puede ser comunista!", repetia una i altra vegada. Tot en ordre, com a bona dona de dretes ben dretes. Rojosycomunistas, 'check'. Ens quedava l'altra casella, la dels dimonis 'indepes'. I l'ha pogut tatxar, tot i que amb sorpreseta.

Ana Rosa petonet Telecinco

Abascal Telecinco

Ana Rosa Quintana Santiago Abascal Telecinco

Sí, perquè tenint en compte que Bernardos és un militant antiindependentista amb medalla al mèrit inclosa, era fàcil preveure que entre tots dos trobessin la forma més directa de tornar a repartir estopa contra la díscola Catalunya. Però la cosa s'ha embolicat, ja que el professor d'Economia, seguint l'escaleta del programa, ha analitzat les propostes econòmiques de l'extrema dreta. Més aviat les ha reduïda a la mínima expressió, fent honor a la categoria intel·lectual dels d'extrema dreta: "Con Franco vivíamos mejor". Ras i curt. Bernardos, però, ha ampliat l'explicació lloant l'Espanya de les autonomies, i quan ha acabat el discurset s'ha fet un silenci eixordador a plató. Gonzalo amb cara de 'què he trencat'. I Ana Rosa sense saber ben bé què dir: només un "sí, es verdad". No podia desmuntar gaire el missatge gastat de Bernardos, però no li ha acabat de fer el pes que 'li toquessin' a VOX, espanyols de bé com ella. Aleshores ha sortit 'por peteneras' amb l'argument marca de la casa: "¿Pero qué pasa en Catalunya?" El final del vídeo és un poema.

Ana Rosa Quintana sobre Vox Gonzalo Bernardos Telecinco

Gonzalo Bernardos Ana Rosa Telecinco

Ana Rosa Quintana sobre VOX 2 Telecinco

Gonzalo Bernardos Ana Rosa Quntana Telecinco

Quintana, per a qui VOX no és feixista i franquista, mira les enquestes i somia amb els ultres manant a La Moncloa. Per simpatia o per conveniència, Ana Rosa ja prepara la catifa vermella per a Abascal i companyia.