Màxim Huerta ha fet trontollar el Govern de Sánchez des del primer minut. El seu nomenament va ser molt criticat, posant-se molts les mans al cap i evidenciant que no entenien per què un personatge televisiu ocupava aquest lloc. Tothom va començar a investigar el seu passat professional, personal i amorós, recuperant piulades antigues molt polèmiques que el deixaven en evidència. I d'aquí, van arribar a destapar que havia defraudat Hisenda en tres exercicis seguits. 

Això va ser massa, creant-se un clima de tensió tan gran que va forçar Huerta a dimitir. En una roda de premsa, l'escriptor va dir-se víctima d'una "bandada" mediàtica, propugnant la seva "innocència" per la polèmica del frau: "Estava convençut que podia servir el país i la cultura, conscient també que seria blanc de crítiques per venir d'un mitjà que tots veuen i tots demonitzen" -la televisió-.

Davant d'aquesta bomba, els atacs van tornar. Fins i tot d'amics seus com Joaquín Prat, també col·laborador d'El Programa de Ana Rosa. El periodista, dur, va fer un tuit molt sincer: "Em sap greu pel meu amic, però me n'alegro per la política".

Ara bé, és la reacció d'Ana Rosa la que més interessava. La repercussió era enorme, estant tothom pendent de les seves primeres paraules al respecte. Defensaria el seu company com ja va fer en sortir la notícia que havia defraudat Hisenda? Doncs això sembla...

"Fins ara jo no sóc Ministra, tampoc no sóc assessora fiscal de Màxim, ni tan sols el contractava jo. Però ha estat un company 11 anys i ara no faré llenya de l'arbre caigut", deia públicament.

Tothom esperava impacient el començament del seu programa de dijous per veure què en deia, i la seva reacció ha sorprès. Ana Rosa ha engegat l'emissió amb la notícia del dia: la dimissió del seu excompany Huerta. I amb quines paraules s'hi ha referit? 

Ha començat el programa amb una imatge que ho diu tot: la del rei Felip fa sis dies amb Màxim Huerta i Lopetegui al costat. Una foto que evidencia el malastruc del Rei, en haver caigut els dos en menys de 24 hores. Ana Rosa, objectiva i seriosa, s'hi ha referit exposant els fets: "Màxim ha hagut de dimitir en transcendir la seva condemna per pagar a través d'una societat en comptes de la seva personal. Es tracta de la dimissió del ministre més breu de la història de la democràcia. Sánchez ha tancat la seva primera crisi de govern en menys de 24 hores".

ana rosa huerta  telecinco

Parlant amb el redactor que va treure la notícia del frau a El confidencial, li pregunta directament si creu que hi havia mala fe o es tracta d'un error com diu Màxim; assegurant Ana Rosa que ella fins ahir desconeixia la sentència. Davant d'això, Eduardo Inda ha començat a carregar contra Huerta titllant-lo de "mentider" en amagar aquesta informació a Sánchez. La presentadora ha saltat llavors, volent dir la seva: "Deixaré una cosa aquí molt clara: m'estan deixant verda a Twitter. És clar que em vaig alegrar que fessin ministre un company d'aquest programa. Sembla que la ministra sóc jo... Crec que està bé que hagi dimitit, no podia fer una altra cosa. Havia de dimitir. Però personalment som companys, i crec que ha d'estar passant-ho malament. I veure la foto de Màxim amb la seva mare em va trencar el cor, perquè segur que està patint molt. No em va agradar la intervenció que va fer, no. Crec que havia de dimitir, sí. Però sóc periodista i havia de donar aquesta informació i tractar aquest tema, també".

ana rosa huerta 2 telecinco

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / Telecinco

Unes paraules ben sinceres que molts han aplaudit. Mentrestant, Ana Rosa segueix parlant-ne per fer l'agost en un dia que molts hauran connectat amb el seu programa per escoltar-la.