És una de les notícies no només del dia, sinó de la setmana, del mes i del que portem d'any. La nova maternitat d'Ana Obregón als 68 anys  (segons Sálvame 71) per gestació subrogada, el que es coneix popularment com a ventre de lloguer, ha posat el país potes enlaire. Tothom hi ha dit la seva després que deixés tothom amb els ulls com a taronges amb la imatge de portada de la revista ¡Hola!, impactant, amb ella sortint d'un hospital a Miami, amb ulleres de sol i la seva nova filla, a qui ha posat el nom d'Ana. La Obregón, exultant ("Nos pillaron! Llegó una luz llena de amor a mi oscuridad. Ya nunca volveré a estar sola. HE VUELTO A VIVIR.  #bienvenidaalmundo  #muerodeamor), mentre mig país la posa a caldo i bona part de l'altra meitat, també.

Tothom hi ha opinat. A les tertúlies i programes televisius, als de ràdio, a la premsa escrita, sent portada de la gran majoria de diaris d'informació general... Ana Rosa Quintana, Jorge Javier Vázquez, Jordi Basté, a TV3, a Catalunya Ràdio, a les privades, a les públiques. A tot arreu. Ella, però, aliena a les crítiques, continua centrada només en la felicitat que sent i mostrant-se agraïda als que li han donat suport, una franca minoria davant l'allau de crítiques per haver tingut a la seva filla com l'ha tingut, per gestació subrogada.

obregon
 

La polèmica és tal, però, que fins i tot s'hi han fet ressò més enllà dels Pirineus. Fins i tot a la premsa anglesa s'han pessigat en veure l'abast de la notícia. Un mitjà com el Daily Mail, un dels més llegits del país, també ha comentat en les seves pàgines tot l'affaire d'Ana Obregón i la seva nova filla, i com l'ha aconseguida. I no han estalviat definicions, com a mínim... peculiars, per dir-ho suaument. Perquè si ens fixem en la manera com han parlat de l'actriu, presentadora i ara novament mare espanyola, veurem que han anat pel broc gros. Només començar crida molt l'atenció, com s'ha fixat el Huffington Post, en el titular triat. Per què? Perquè parlen d'ella com "la socialité espanyola que va assegurar haver compartit llit amb David Beckham quan ell estava al Reial Madrid". Aquestes són les seves principals credencials segons ells.

obregon becham
Ana Obregón, David Beckham i Victoria Adams 

El mitjà, que insisteix en que la Obregón està "al centre de la polèmica a Espanya, on la gestació subrogada és il·legal", recorda que l'actriu va perjurar haver passat una nit amb l'exjugador anglès del Manchester United i el Reial Madrid, ídol de la selecció anglesa i que van dormir amb roba interior i abraçats, rebutjant tenir relacions íntimes amb ell perquè estava casat: "No sé cómo me las arreglé para aguantar, pero aguanté", diuen al diari que va dir l'actriu. El que també ha sorprès, però, és una altra qualitat que han destacat de la nova mare. I és que en un fragment del text, expliquen d'ella que és "una de les estrelles de les revistes i programes de televisió de mala qualitat d'Espanya". Pum.

obregon daily
 

Així de contundents. Així de clars.