Espanya és el país en què més tard ens anem a dormir. El nostre horari laboral i la programació de la televisió han fet que sopem a hores molt tardanes, entre les 9 i les 10 de la nit. I és que se sol entrar a treballar entre les 9 i les 10 del matí i mentre els oficinistes no surten fins a les 6 de la tarda, les botigues tanquen prop de les 9 de la nit, cosa que no succeeix en cap país europeu.

El programa de Alfonso Arús a La Sexta ha recopilat la informació de David Carrizo, especialista en nutrició, a la seva secció ‘Top Experts’. “Si tries sopar abans de les 20:30 hores el metabolisme t'ho acabarà agraint i dormiràs millor. El teu cos necessita horaris, no excuses”, explica l'expert.
Segons revela Carrizo, el nostre cos té "un rellotge intern i menjar tard el pot desajustar". "El que provocarà és un pic d'insulina, quan el teu cos hauria d'estar preparant-se en aquell moment per dormir", revela Carrizo, que matisa que "pot generar a portar una resistència a la insulina”.
Els errors de sopar tard i anar a dormir just després
A més, segons apunta, menjar tard pot "acabar inhibint la melatonina", cosa que provocarà com a conseqüència "un empitjorament del son". "I un mal descans et porta a acumular greix abdominal", conclou.
És en aquell moment quan el presentador es compara amb els estrangers assegurant que té millor salut que els espanyols. "Llavors els guiris que sopen a les cinc de la tarda viuen més i dormen millor?”
Els espanyols haurien d'acostumar-se a un horari més europeu per millorar la qualitat del son. A Espanya se sol dormir menys de vuit hores i els treballadors van cansats al seu lloc de feina, arrossegant hores de son dia rere dia. És un son irregular. Quan es cena molt tard, el cos continua treballant en la digestió mentre intentem dormir. Això pot provocar sensació de pesadesa, reflux o fins i tot insomni. I a l'organisme li costa agafar les fases profundes del son.
L'ideal seria sopar entre dues i tres hores abans d'anar al llit perquè el sistema digestiu faci la seva feina amb calma.
