El mapa del desconfinament per fases segons els territoris està sent un embolic que requereix filar prim als mitjans audiovisuals. La TV té la sort de poder fer mapes amb les zones que ja són a la Fase 1. I aquest dilluns, primer dia del canvi, el programa més matiner ja la va espifiar. Era Aruser@s a La Sexta. A les 7:30 del matí Alfons Arús ja té les piles posades però les lleganyes del programa van fer que el mapa de Catalunya fos una patata:

arus la 6

aruseros mapa la 6

La Sexta

Per La Sexta i Arús, els ciutadans catalans que poden gaudir de més llibertat de moviments són només els de Tarragona. En canvi castiguen els de la zona sanitària de l'Aran-Alt Pirineu que, com s'ha repetit reiteradament, també són a la Fase 1. Una errada monumental que fa pensar si el mapa no s'ha fet a corre-cuita, d'esma o de memòria. En un tema tan sensible cal afinar. Arús no se'n va adonar de l'errada i sempre treu ferro de tot.

arus la 6 ell

La Sexta

Arús: "Sobre las franjas horarias, hay una señora mayor valenciana de 70 años que no sabe cuándo puede salir. Tiene la misma duda que yo. Pues no lo sé". El caos, els dubtes, les fases i les províncies, comunitats i zones sanitàries provoquen aquestes badades. Però que badi un programa fet des de Catalunya amb el mapa de Catalunya fa mal als ulls.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat