El bo d'Albert Elfa és un dels periodistes més emblemàtics de TV3. Ha treballat tota la seva vida per a la Televisió de Catalunya des del 1989, on ha fet de tot: redactor i subcap d'economia i societat als serveis informatius, director de diferents programes, com Veure món, Valor afegit o Àgora, coordinador i responsable de diferents programes especials, com El diari de Guerra, amb Carles Francino, durant la guerra de l'Iraq, presentador del Telenotícies Matí amb Montserrat Besses, reporter olímpic durant els JJOO de Barcelona 92, director de reportatges pel "30 Minuts", corresponsal de TV3 a Washington, el primer corresponsal televisiu de l'estat en entrar a la presó de Guantánamo, corresponsal de TV3 a Jerusalem o corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel·les.

albert elfa
Albert Elfa / TV3

El periodista català ha fet, com veuen, de tot. Les ha viscut de tots colors, especialment en la seva època com a corresponsal al Pròxim Orient, però sens dubte, una de les imatges més impactants que romandran molt de temps en la seva memòria, l'ha viscuda en un lloc que mai no s'hagués imaginat: a un pont de la Ronda Literal de Barcelona, aquell que hi ha al costat d'un McDonalds. I és que quan ell passava per allà, ha vist una noia jove a l'altra part de la barana, la de fora, disposada a suïcidar-se. El mateix Elfa ha compartit l'angoixa del moment que ha viscut: "Estic en estat de xoc! Fa una estona, en creuar un pont de la Ronda del Litoral, el que hi ha al McDonald's, m'he trobat amb una noia d'uns 18 anys a l'altre costat de la barana, plorant i disposada a saltar"

I què ha fet l'Albert? Aturar-se a parlar amb ella i ajudar-la. Dir-li "que la seva vida era més important que res més, que qualsevol cosa pot parlar-se i potser solucionar-se, que és molt jove, que té moltes coses boniques a descobrir...". El periodista glaça la sang dels seus seguidors explicant la cruesa del moment, i desperta admiració merescuda per la seva sensibilitat i les seves paraules per mirar d'ajudar la noia. Una noia que no parava de repetir-li: "leave me alone", "deixa'm sola". Terrible. Finalment, però, la jove li ha fet cas a l'Albert "i, després d'uns minuts, ha tornat al pont. Amb una mirada trista però amable, m'ha dit "OK'. Jo havia trucat al 112 i al minut han arribat dos policies de paisà que s'han fet càrrec del cas". Un relat colpidor que afortunadament no ha acabat en tragèdia. I l'agraïment massiu a Elfa pel que ha fet en un moment crític:

No es pot afegir res més que el que li diuen tots aquests seguidors en saber el que havia passat. Un GRÀCIES de per vida.