Aitor Esteban no es presenta a Catalunya perquè les llistes electorals pel 10-N  són provincials. Només els empadronats a la província de Biscaia el poden votar. Una pena. El diputat basc va ser qui va etzibar a Inés Arrimadas que deixés de "montar pollos" segons va destapar En Blau. Ara s'ha fet viral el final del debat de TVE quan el diputat de VOX, Espinosa de los Monteros va anar a donar-li la mà i el del PNB s'hi va negar. Aquest és el vídeo i les raons dels bascos:

L'ultradretà li havia dit "racista" a Esteban i què menys que negar-se a saludar-lo. Però el vídeo segueix i Espinosa va un per un a fer-se petons amb les diputades i encaixades de mà amb els diputats, als quals menysprea per dones o indepes. Què han fet els dos catalans que hi havia: Inés Arrimadas i Gabriel Rufián?

arrimadas vox tve

rufian espinosa tve

TVE

Arrimadas fa dos petons i acaricia el braç al senyor que li diu "veleta derechita cobarde" i Rufián estreny la mà i mira de cara al senyor que li diu "golpista". Una gran diferència amb Aitor Esteban que és l'heroi de twitter l'endemà del debat:

Hi ha un nou Esteban ídol de masses, i no es diu Belén: ¡Arriba el Esteban!.