Catalunya té nou president del govern, el 132é de la seva història: Pere Aragonès va prendre possessió del càrrec al Pati del Tarongers del Palau de la Generalitat. Un acte solemne i que deixa un reguitzell de curiositats i imatges per al record: l'arribada del republicà amb la seva família, la salutació inesborrable de Jordi Cuixart, la presència de Miquel Iceta o la sorprenent versió femenina d'Els Segadors'. També el gest estrany i que pocs entenen de la veïna del nou president a la Plaça de Sant Jaume, la batllessa Ada Colau. La d'En Comú Podem té un imant per protagonitzar escenes que provoquen l'estupor de la xarxa. I no va faltar a la seva cita a les acaballes de l'acte protocol·lari, un cop acabat el primer discurs d'Aragonès i durant la salutació a les autoritats convidades. 

Jordi Cuixart Palau Generalitat TV3

Jordi Cuixart gest de la victòria al Palau de la Generalitat / TV3

Pere Aragonès toma de posesión TV3

Pere Aragonès i les autoritats convidades a la presa de possessió / TV3

Els segadors versión femenina TV3

Versió femenina d'Els Segadors / TV3

Colau, de vermell lluent, no passava desapercebuda. I en felicitar el MHP Aragonès, i davant de les càmeres de Televisió de Catalunya que retransmetien l'acte, deixava la seva signatura amb un gest subtil: s'encongia d'espatlles amb un somriure de caire infantil. L'escena ha estat analitzada a l'instant per Patrycia Centeno, l'experta en política i moda que sempre està a l'aguait de tot allò que té a veure amb la comunicació no verbal de la classe política. I la seva sentència no deixa en bon lloc a l'alcaldessa investida amb els vots de Manuel Valls, qui l'acaba de dir au revoir. Centeno: "no la entiendo. ¿Por qué se encoge de hombros (no sé/ me da igual)?". Efectivament, la interpretació és encertada. I els seus seguidors hi suquen pa.

Pere Aragonès Ada Colau TV3

Ada Colau gest amb Pere Aragonès / TV3

colau

colau 0

colau 1

colau 2

Colau Valls Ple Constitucio Ajuntament de Barcelona - Sergi Alcàzar

Ada Colau rep la felicitació del seu soci d'investidura, Manuel Valls / Sergi Alcàzar

L'Ada va representar perfectament la posició de la seva formació amb un senzill moviment corporal. Com que ells no han entrat al govern, tot els hi és igual. No els hi interessa