Després de seleccionar els cinc millors llibres en català per Sant Jordi 2023, ara seleccionem els 5 millors llibres en castellà! Compte enrere pel primer Sant Jordi sense restriccions sanitàries des de 2019. Fa quatre anys que esperàvem aquest moment i, per fi, arribarà aquest diumenge vinent. Catalunya ja es prepara pel seu dia més especial de l'any esperem, aquesta vegada, sense pluja.

🔴 Sant Jordi 2023, DIRECTE | Autors, firmes i últimes notícies de la Diada
 

🌹 Sant Jordi 2023: com serà el 23 d'abril a Catalunya?
 

📚 Llibres Sant Jordi 2023: 16 recomanacions i totes les novetats editorials de l'any
 

Autors com Risto Mejide, Pilar Eyre o Mónica Carrillo estaran presents a les carpes i als estands de Passeig de Gràcia amb tal de firmar els seus llibres i les seves novel·les a tots aquells ciutadans que els comprin.

5 llibres en castellà que són un "must" aquest Sant Jordi 2023

Aquí et deixem una selecció de EN Blau, inspirada en els millors llibres en castellà dels VIPs i personatges públics. 

'Dieciséis notas' - Risto Mejide

El presentador de 'Todo Es Mentira' torna un any més a firmar llibres per Sant Jordi. Ja n'ha escrit uns quants, però aquest és un dels més especials per a ell. L'ex de Laura Escanes ja ha conegut a una nova noia, 21 anys menor que ella, Natalia Almarcha. És valenciana i farmacèutica i ja ha hagut d'aguantar algunes crítiques per estar amb Risto Mejide a causa de la diferència d'edat entre ambdós. 'Dieciséis notas' va precisament d'això: "Aquesta novel·la no tracta sobre Bach. Ni tan sols tracta sobre música. Va sobre la llibertat. La llibertat d'estimar a qui tu vulguis i com tu vulguis. En definitiva, la llibertat de ser tu". I sí, de trencar els tabús de l'edatisme, de les parelles amb diferència d'edat. Meravellós, Risto.

Setze notes Risto Mejide

Dieciséis notas Risto Mejide

'Delito' - Carme Chaparro

La presentadora de Telecinco treu un altre llibre que fa molt bona pinta. Un thriller increïble amb una trama recargolada que, des del principi t'atrapa i no et deixa anar. Amb narrativa fluida i tocs d'humor negre, Chaparro no defrauda: un 10 de la primera pàgina a l'última. Ideal per a regalar a Sant Jordi, aquesta és la sinopsi de 'Delito': "Diverses persones salten d'un hotel situat a la Plaça d'Espanya. No hi ha vincles entre elles. No tenen identificació. No s'havien registrat i ningú no les recorda en recepció. Són molt diferents. Hi ha joves i ancians. Alguns vesteixen roba cara i d'altres penyores lliurades per una ONG. En una habitació, la número 616, es troben dues espelmes enceses a una verge... Quin misteri és aquest?". Un must.

Delicte Carme Chaparro

Delito Carme Chaparro

'El viento nos llevará' - Mónica Carrillo

De Telecinco saltem a Antena 3. Mónica Carrillo ja ha estat algunes vegades de les més venudes a Sant Jordi i aquest dia del llibre i de la rosa tornarà amb força a meravellar els seus lectors. A 'El viento nos llevará' la presentadora del telenotícies escriu una joia de llibre amb una selecció de fins a 300 microcontes que fan del llibre una obra d'art digna de Pulitzer. "El viento nos llevará és un passeig per la vida. A estones t'arremolina, altres vegades t'assossega per després tornar-te del revés. I així ens va portant a la seva mercè mentre nosaltres, preses del seu ball, només podem deixar-nos portar, transitar pels seus enrenous, que són els nostres. Però calma, que al final el vent sempre ens portarà a bon port," narra la sinopsi. Top.

Mónica Carrillo El Viento ens portarà

Mónica Carrillo El Viento nos llevará

'Cuando éramos ayer' - Pilar Eyre

Ella és una de les nostres VIPs favorites a EN Blau. Pilar Eyre té un estil únic i s'ho sap tot de la monarquia borbònica. Després de publicar llibres de prestigi i ben documentats com 'Yo, El Rey' o 'La solitud de La Reina', ara s'atreveix amb una novel·la que ens transportarà a la Barcelona de 1968 i ens submergirà en una història que ocorre en una ciutat plena de contrastos i que ja mirava a les Olimpíades de 1992. Escàndols, famílies arruïnades i un amor estremidor: "Barcelona, 1968. Silvia Muntaner es presenta en societat al Ritz, la seva família té posades totes les esperances en la seva espectacular bellesa i en una bona boda per a salvar la seva desastrosa economia domèstica. Però els seus somnis són molt diferents dels de la seva mare: aquella nit coneixerà l'amor per primera vegada i se li obrirà un nou món de possibilitats. Estudiant de Filosofia i Lletres, tindrà un paper actiu en la lluita antifranquista, tan allunyada de la seva condició, i coneixerà el sabor d'allò prohibit als braços de Rafael, l'home que la distanciarà de la seva mare i revolucionarà les seves vides per sempre."

Quan érem ahir Pilar Eyre

Cuando éramos ayer Pilar Eyre

'Las olas del tiempo perdido' - Sandra Barneda

La millor presentadora possible de 'La Isla de las Tentaciones' és també una de les millors escriptores possibles per a aquest Sant Jordi. De 13h a 14h, Sandra Barneda estarà a l'estand de Diputació amb Consell de Cent firmant 'Las olas del tiempo perdido', la seva nova novel·la, que ens trasllada als estius de la infantesa, aquells que vam creure infinits. Un temps que ens recorda la importància de pertànyer, de tornar a la tribu, de recuperar, sent adults, als nens que vam ser. "El dolor, com l'amor, és una fera indomable que esgarrapa i guareix a parts iguals. Eren còmplices d'aventures. Com Los Cinco, aquestes novel·les juvenils d'uns amics inseparables. Ho van ser fins que un segon ho va canviar tot. Els estius de la infantesa, la vida sense presses i aquella amistat que semblava eterna va esclatar en un cotxe una matinada d'hivern. El pes de la culpa va dinamitar els seus somnis i van deixar de veure's. Però la delirant promesa de celebrar junts el quaranta aniversari d'un mort tornarà a retrobar-los vint-i-un anys després. Ha passat massa temps. S'han convertit en desconeguts, però tots decideixen complir i passar quatre dies junts per a redescobrir-se i comprovar que més enllà de la mort, més enllà del dolor, hi ha la vida i aquesta amistat que els pertany i ha donat valor a la seva supervivència", relata la sinopsi.

Les ones|onades del temps perdut Sandra Barneda

Las olas del tiempo perdido Sandra Barneda