El Barça femení desperta admiració, però també molta enveja. A Madrid, per descomptat. El Reial Madrid, equip creat a cop de talonari per Florentino Pérez, encara és a anys llum de l'excel·lència assolida per les cracs blaugranes. I això provoca una coïssor insuportable entre els més exaltats. Si el madridisme sociològic fos una patologia clínica, aquest seria un cas galopant. L'últim episodi ha tingut lloc a les xarxes socials, amb dues futbolistes internacionals mítiques del FC Barcelona com a protagonistes. Ja no formen part de l'equip culer, però sí de la seva història, legat i llegenda. Una és campiona del món i d'Europa. L'altra té 2 Champions League. Són cracs indiscutibles, podrien jugar a tot arreu sense despentinar-se. A tot arreu, menys a l'univers oníric de l'aficionat blanc a l'estil Tomás Roncero: parlem de Jenni Hermoso i d'Ana Maria Crnogorcevic.

Hermoso, una de les màximes golejadores històriques del club, va abandonar Can Barça després de la consecució de la primera Champions a Göteborg. Va aterrar a Mèxic, al Pachuca, i allà continua amb la seva impressionant carrera. Tot això sense oblidar el mundial aconseguit a l'estiu i l'escàndol del qual va ser víctima per culpa del machirulo Luis Rubiales. Pel que fa a l'estimada i irrepetible suïssa, la seva sortida del club ha estat traumàtica. Ni ella s'ho esperava, ni molt menys l'afició. Ha fet mal. L'Ana Maria, en veure que no comptaven amb ella, va trigar mig segon a trobar equip. I de categoria: l'Atlètic de Madrid, un històric del futbol femení. Fem aquest petit resum per situar-nos i, de passada, ubicar a l'autor o autora darrere d'un compte d'X que duu per nom "Madrid Femenino Xtra". Ben podria dir-se "merengue empatollat", "deliris vikings" o similars. Quines històries per a no dormir que n'explica. De traca.

PSG Barça Femení Jenni Hermoso / FCB
Jenni Hermoso / FCB
Ana Maria Crnogorcevic Instagram
Ana Maria Crnogorcevic / Instagram

Segons aquest perfil, i fent-se ressò d'un tercer compte en el paper de gola pregona (@madridismoaldia), resulta que aquest parell d'estrelles mundials han estat oferides a un Reial Madrid que està a punt de dir adeu a la Champions League. Revulsius d'emergència i fitxatges de primeríssima categoria. El fet que "han sido ofrecidas" grinyola una mica, però vaja. Més raonable seria dir que els blancs hagin preguntat per elles, que s'haguessin interessat per contractar-les. Però no: repetim, "han sido ofrecidas", en abstracte, com si fos el nino dels menús del McDonalds o la sorpresa dels ous kinder. Ara, que el desenllaç és una obra mestra de l'absurd. Algú viu permanentment en el dia 28 de desembre, el dels innocents: "Ambas rechazadas por el club". És que ha de riure. Criatures. 

Si aquest desgavell no fos prou humiliant per al madridisme i els autors d'aquesta bajanada, la rèplica de les futbolistes involucrades frega convertir-se en l'octava meravella. Jennifer Hermoso no s'ha quedat pas callada i ha obert foc: s'adreça a l'Ana Mari i li etziba"¿nos íbamos juntas y no lo sabíamos?, a la qual cosa Crnogorcevic respon "pues... podríamos haber ido juntas en el coche". La ironia, el sarcasme i la sornegueria és el millor contraatac a la intoxicació roí i sense volta ni solta. Que continuïn somiant. 

Jenni Hermoso Ana Maria Crnogorcevic al Madrid X
Jenni Hermoso i Ana Maria Crnogorcevic al Madrid / X

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!