El passat 28 d'agost, Taylor Swift va incendiar les xarxes socials en anunciar el llançament del seu nou disc 'Midnights' durant el seu discurs d'agraïment en els MTV Video Music Awards 2022, on va aconseguir alçar-se amb el guardó de 'Millor Vídeo de l'any' pel seu curt "All Too Well: The Short Film". Ara, la intèrpret de 32 anys ha estat convidada al Festival de Cinema de Toronto (TIFF) per presentar novament aquest curtmetratge, revelant quines han estat les pel·lícules que l'han inspirat per a aquest nou àlbum.

Al principi, la intèrpret de 'Blank Space' s'ha referit al cineasta mexicà Guillermo del Toro com un dels seus directors preferits, citant tres de les seves pel·lícules com a inspiració per als seus temes. "Guillermo, m'encanta el seu món de fantasia i profunditat, record haver vist dos de les seves pel·lícules, 'El espinazo del diablo' i 'El laberinto del fauno', i el meu món va començar a ser un conte de fades", va indicar Swift, mentre assegurava que havia tingut com a referència a la pel·lícula guanyadora del Oscar, 'La forma del agua' (2017), per a la creació de l'àlbum 'Folklore' el 2020. A més, també va revelar quines són les tres pel·lícules de desamor en què es va inspirar per a la conceptualització de 'Midnight'. La primera d'elles és 'Kramer contra Kramer' (1979), la segona és 'Historia de un matrimonio' (2019) i per últim 'The souvenir' (2019).

A més, la intèrpret també va indicar que aquesta no és la primera vegada que ha utilitzat algunes de les seves pel·lícules preferides per inspirar-se durant la creació dels seus nous projectes discogràfics, ja que per al seu disc '1989' va prendre com referencies algunes de les pel·lícules del director John Hughes, especialment del film 'Todo en un dia' (1986), i per a 'Ever More' va utilitzar algunes referències de la cinta 'Sentido i sensibilidad' d'Ang Lee.

La poètica ressenya amb la que Taylor Swift va anunciar la data del seu nou àlbum

Després d'haver rebut el premi en els MTV VMAs 2022, la cantant va revelar que els detalls del seu nou àlbum es donarien a conèixer durant la mitjanit, fent referència al nom del disc, 'Midnight'. A través d'una poètica ressenya, Swift va revelar que l'àlbum va ser producte de les seves nits d'insomni quan la vigília derrotava al son i l'obligava a reflexionar una mica més de l'habitual.

"Romanem desperts en l'amor i en la por, en la confusió i a les llàgrimes (...) Aquesta és una col·lecció de música escrita enmig de la nit, un viatge a través de terrors i dolços somnis. Els pisos que caminem i els dimonis a qui ens enfrontem. Per a tots els que hem donat tornades i tornades i va decidir mantenir les llanternes enceses i anar a buscar, amb l'esperança de què només potser, quan el rellotge doni les dotze... Ens trobarem amb nosaltres mateixos", va escriure. Pels moments, l'artista ha habilitat un enllaç per preordenar alguns dels quatre formats de l'àlbum que estarà finalment disponible per a la venda el proper 21 d'octubre.