Màxima preocupació per l'estat de salut d'Amaia Montero. La cantant va publicar la setmana passada una fotografia on apareixia amb el rostre demacrat, sense filtres i sense maquillatge. La imatge es va fer viral per les burles que va rebre, però tanmateix alguns es van fixar més en el seu comentari, les paraules que van fer saltar totes les alarmes. L'artista va ser una de les més reeixides de la dècada dels 90 principis dels 2000 amb 'La Oreja de Van Gogh'. Tanmateix, per decisió pròpia va abandonar el grup deixant-lo sense veu per encarar una carrera en solitari que ha estat un absolut fracàs. En aquests últims anys, la basca ha confessat no trobar-se en el seu millor moment personal.

En aquests dies Amaia Montero no s'ha pronunciat. Els únics en parlar han estat el seu representant i la seva germana, però cap d'ells no ha volgut entrar en detalls. Molts companys de professió es van abocar a ella i van voler donar-li ànims a través de comentaris a la seva publicació. "Resiliencia companya meva. Ets la Reina del Pop no ho oblidis! Anem!" (Diana Navarro); "La vida serveix sempre" (Paula Echevarria); "Et volem Amaia" (Estirant el xiclet); "Recorda que vals molt i la teva veu inspira" (Fiona Ferrer Leoni); "El meu amor et vull" (Cayetana Guillén Cuervo).

Un reporter de 'Espejo Público' va poder parlar amb la germana d'Amaia, Idoia, i va confirmar que "no està passant el seu millor moment". Ella no ha volgut entrar en més detalls i és que la seva germana que s'ha de pronunciar quan crea convenient.

El vídeo viral d'Amaia Montero "borratxa"

En aquests últims anys Amaia Montero ha estat objecte de crítiques, pel seu físic, la seva veu o la seva presència als escenaris. "Es van ficar amb mi dient que m'havia transformat la cara, que m'havia operat... era mentida. Si fos veritat no passaria res, però no és així. No el van contrastar. Mitjans suposadament seriosos...", esbufega. "És trist que una dona com jo, que soc compositor, músic, artista... doni la meva primera actuació i l'únic del que es parli és d'això. Porto tres anys component un disc, deixant-me la vida i el que no és la vida, i resulta que quan treus la poteta et posen a caure d'un burro i només parlen d'això", va confessar a El Español.

https://www.youtube.com/watch?v=OrwD7RlkcRI

Després de totes les crítiques, Amaia Montero ja va començar a preocupar els seus seguidors amb algunes frases que sonaven a comiat. La basca va pujar als escenaris el 2018 amb 'Nascuts per creure'. En el primer concert se la va acusar d'actuar sota els efectes de les drogues o l'alcohol. Hi va haver errades tècniques, errades vocals i baralles entre l'equip. Ella va reconèixer que els errors eren evidents i que és una mica comuna quan una puja a un escenari després de tant temps.

Tanmateix, reconeix que li fa mal profundament tot el que es va arribar a dir d'ella. "Tot el que s'està comentant em sembla atroç, una barbaritat", ha respost a les càmeres de Mediaset España.

S'ha tornat a fer viral el vídeo en el que es pot veure Amaia sobre l'escenari desubicat, sense poder seguir el ritme. En un moment donat explica al públic que ella i el seu equip no han pogut assajar suficient.