'La que se avecina' es prepara per fer un gir de 180 graus. Després de 12 temporades i quinze anys en emissió, la comèdia dels veïns més bojos i divertits té un important canvi. Sobre la taula estava la cancel·lació del projecte, però Mediaset no volia perdre'n una de les seves ficcions històriques i que fan liderar a FDF amb les seves repeticions constants, menys ara que han tancat un acord amb Amazon Prime Video i això també els reporta beneficis.

José Luis Moreno decidia pujar el lloguer de les naus on es gravava la sèrie als seus nebots. Aquests el veien inviable i van prendre la decisió de traslladar els platós a un altre emplaçament. Tanmateix, no podien traslladar tots els decorats. Aquests havien de destruir-se. Van veure aquesta oportunitat per donar-li un ressorgir a la ficció. Nou edifici i nous veïns amb alguns dels antics. Pràcticament ens trobem davant d'una sèrie renovat en la seva totalitat. Amb aquesta estratègia s'intenta atrapar de nou els espectadors perduts.

Alberto Caballero amb José Luis Gil XARXES
Alberto Caballero amb José Luis Gil XARXES

José Luis Gil no serà als nous capítols, però s'espera al final de la sèrie

Tanmateix, 'LQSA' en viurà una de les seves absències més sonades i amb què els germans Caballero no comptaven en el moment d'escriure les trames. José Luis Gil va patir el mes de novembre passat un ictus que el va mantenir hospitalitzat durant diverses setmanes i en rehabilitació fins ara. S'ha donat informació del seu estat de salut a comptagotes, però els seus familiars opten per la discreció. Està bé, però és una cosa lenta. Encara no hi ha data per a la seva tornada a la professió. De fet, es desconeix si podrà tornar.

Els germans Caballero tenen esperances en la seva tornada. De fet, el seu personatge no s'ha tancat perquè a més els agradaria que el final de la sèrie acabés amb José Luis Gil, l'històric de la ficció. És l'únic actor que està involucrat amb el projecte des dels inicis, parlem d''Aquí no hay quien viva'.

Ara per ara, la nova temporada de 'LQSA', que no comptarà amb la presència del saragossà, està concloent el rodatge dels capítols que veurem en els propers mesos. Alguns dels nous actors ja s'han acomiadat en xarxes socials d'aquesta aventura. I ho han fet amb missatges que donaria a entendre que no continuarien en un futur.

Estem parlant de l'actor Jaime Riba, que s'ha acomiadat del seu personatge Giorgi. "I fins després. Avui acabo a 'La que se avecina' i m'acomiado del meu estimat Giorgi", comença dient Jaime Riba en el seu 'post' d'Instagram. "Gràcies a tots els meus companys per fer tan tan tan fàcil, i gràcies a Alberto i Laura Caballero per la confiança i el viatge", prossegueix en el seu escrit. L'actor ha rebut l'afecte de molts dels seus companys.