A tan sols dies del llançament de la Music Sessions, Vol. 53 de Shakira i BZRP, Miley Cyrus va treure la cançó 'Flowers'. Es tracta del primer single del seu següent àlbum, Endless Summer Vacation. Ha estat una gran coincidència que ambdues hagin estrenat, amb tan sols unes hores de diferència, un tema sobre les seves exparelles i que es posicionessin tan bé a nivell mundial. El cert és que, tal com diu la colombiana, "les dones facturen", no hi ha millor exemple que la filla de Billy Ray Cyrus, que ha convertit en or la seva cançó.

En els últims dies, hi ha dues peces musicals que dominen les plataformes musicals. El tema que Shakira i BZRP van dedicar a Gerard Piqué, i Flowers, el single de Miley Cyrus aparentment inspirat en la seva relació amb Liam Hemsworth. Aquest últim va ser llançat el 13 de gener, una data carregada de significat, ja que aquell dia el germà de Thor va complir 33 anys. La lletra de la cançó té diverses indirectes, encara que sembla succeir el mateix amb el vídeo. Un dels senyals més clars es reflecteix en l'estrofa: "construïm una casa i la vam veure cremar", fent referència a la propietat de la parella que es va incendiar el 2018.

Una altra de les indirectes s'evidencia quan canta que pot comprar-se les seves pròpies flors. El que respon a la cançó de Bruno Mars, 'When I Was Your Man', una de les favorites d'Hemsworth i que resa: "espero que ell et compri flors". Quant al vídeo, molt s'ha dit, per exemple, que va utilitzar un vestit daurat de la firma Yves Saint Laurent, es tracta de la marca més utilitzada per ambdós. Aquesta revenja convertida en art és un dels èxits més grans del moment i la rendibilitat està pels núvols.

Adeu Shakira, Miley Cyrus arrasa a Spotify

Aquesta setmana, Shakira es va posicionar al primer lloc de la llista mundial de YouTube amb la BZRP Music Sessions, Vol. 53. Una peça que va gravar en l'estudi del productor argentí conegut com a Bizarrap. Enmig de la polèmica del final de la seva relació per la infidelitat de l'exfutbolista Gerard Piqué, aquesta cançó és de les més personals i directes que ha llançat alguna vegada. Així és que, a la plataforma esmentada, l'argentí i la colombiana van acumular 54,3 milions de views en les seves primeres 24 hores el passat 11 de gener. Això suposa un rècord de visualitzacions d'un vídeo musical en YouTube.

Tanmateix, la intèrpret d'Inevitable' no és la que més reproduccions té a Spotify. Qui ha arribat més alt i calat profundament en l'empresa de serveis multimèdia és Cyrus, que des de fa dies ocupa el primer lloc a nivell mundial. La nord-americana ha estat pionera en sumar 100 milions d'escoltes en només una setmana. A més, la seva popularitat a les xarxes s'ha impulsat.

I, malgrat tenir alguns missatges ocults per a la seva exparella, la cançó de Miley Cyrus es diferencia de la de Shakira. La raó principal? Denota una maduresa major i una autocura per sobre de la revenja.