Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler van decidir posar punt i final a la seva relació de vuit anys fa uns mesos. El passat 31 de desembre, a la revista 'Hola', la reina de cors va confirmar a cop d'exclusiva el final del seu festeig amb el premi Nobel. Des d'aleshores, la de Porcelanosa no ha deixat de pronunciar-se sobre aquesta ruptura i l'escriptor de llançar-li indirectes. Segons la mare de Tamara Falcó, la relació va acabar per la suposada "gelosia infundada" de Mario. Quan arribava tard d'una festa sempre discutien. Per la seva part, el peruà es va adonar que no encaixava en la vida de la filipina. Ell és molt més tranquil i no li agrada estar en el focus mediàtic, una cosa de la qual viu Isabel Preysler i la seva família.

Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa en els toros
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa en els toros

En algun dels seus relats, Mario Vargas Llosa podria parlar de la seva relació amb Isabel Preysler sense donar noms. L'escriptor es mostra plenament penedit d'haver trencat la seva família per un "enamorament de la pichula". Just quan celebrava els 50 anys de casat amb Patricia Llosa a Nova York, el peruà li va comunicar el final de la relació. Havia començat a parlar amb la filipina, qui en aquell moment va enviduar de Miguel Boyer. Ambdós es van conèixer en una entrevista per a 'Hola' el 1986, però en aquell moment a Isabel no li interessava perquè tan sols era un escriptor, sense cap reconeixement.

Mario Vargas Llosa es va penedir del seu caprici per Isabel Preysler

Si ens prenem molt seriosament el relat de 'Els vents', escrit per Mario Vargas Llosa, des de l'inici de la relació, ambdós protagonistes d'aquesta història tindrien seriosos problemes per mantenir relacions íntimes. "Va ser un enamorament de la pichula, no del cor. D'aquesta pichula que ara ja no em serveix per a res, tret de per fer pipí. Per què segueixo dient 'pichula', una cosa que no diu ningú a Espanya?", comença dient l'escriptor.

Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler
Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler

"Tampoc no imaginem mai que fos tan comú que la gent arribés a viure cent anys, i, tanmateix, allà som bon nombre de bípedes per demostrar que no era inabastable. I sobretot que homes i dones poguéssim durar tant conservant la lucidesa i gaudint de la vida, inclòs el sexe. No parlo per mi, clar, però molta gent que ha de tenir la meva edat, més o menys, gaudeix encara fent l'amor, encara que jo no formi part d'ella (L'última vegada que vaig fer l'amor sense ajuda química va ser fa uns deu anys, crec, o per allà, em sembla)", afegeix el Premi Nobel, reconeixent que per si sol ha estat incapaç d'estar a l'altura. Mario havia de medicar-se per poder mantenir relacions íntimes amb Isabel Preysler, que no se sentia satisfeta.