Marvel ha aconseguit trencar una gran quantitat de rècords amb les seves pel·lícules de superherois, sobretot amb la saga de "Los Vengadores", on les seves dues últimes pel·lícules es troben dins del top 5 de les pel·lícules més taquilleres de tots els temps. Tanmateix, l'èxit de les pel·lícules del MCU ha estat molt criticat per diversos directors de talla internacional, que no consideren que els films de superherois siguin considerats una veritable obra artística.

Un dels primers directors que va alçar la seva veu en contra de les pel·lícules de l'Univers Cinematogràfic de Marvel va ser Martin Scorsese, que va afirmar que els films que produeix l'empresa de còmics no poden considerar-se cinema. Així mateix, directors com Ridley Scott, Jane Campion i Francis Ford Coppola han estat d'acord amb Scorsese, però resulta curiós que la majoria ha donat les seves opinions quan estan promocionant algunes de les seves pel·lícules.

Martin Scorsese/ Agencia

Martin Scorsese/ Agencia

Malgrat les crítiques, el prestigiós i llegendari actor Samuel L. Jackson, qui va rebre diumenge passat el premi Oscar honorífic per la seva trajectòria cinematogràfica, ha volgut donar la seva opinió respecte a les pel·lícules de Marvel, ja que ell ha pertangut a ambdós mons en interpretar personatges icònics en pel·lícules clàssiques ('Pulp Fiction', 'Kill Bill', Django desencadenado', entre d'altres), i també ha interpretat el personatge de 'Nick Fury' a diverses pel·lícules del MCU.

En una entrevista per a "The View" l'oscaritzat actor va defensar les produccions de superherois tant de Marvel com de DC Comics, al·legant que les persones que ataquen aquestes pel·lícules realment senten gelosia de l'èxit d'aquests films en els últims anys. "Les pel·lícules són pel·lícules. Aquestes són les pel·lícules que anava a veure quan era nen. I l'art de fer una pel·lícula és una cosa que va ser un misteri durant molt temps. Fer pel·lícules ja no és un misteri. Els nens saben com fer-ho als seus telèfons. Llavors, és fàcil per als directors subestimar-les, només perquè la gent no veurà les seves pel·lícules", va indicar Jackson.

Samuel L. Jackson/ Agència

Samuel L. Jackson/ Agència

"És com si ens haguessin embrutit, però sempre ha estat així. Quan érem més joves, la gent anava a veure pel·lícules de vaquers, i anaven a veure pel·lícules de superherois d'un altre tipus, tenien superherois a la televisió. La sèrie de televisió de Superman. I a la gent li agradaven totes aquestes coses", va assegurar l'actor, mentre afirmava que "quan expliques una història seriosa, sí, trobes una audiència de nínxol, el mateix continua succeint. La gent va al cinema per sentir-se millor i sortir de la seva existència diària", va recalcar. "La gent entra a la gran cambra fosca per passar una bona estona. És un bon moment. Riuen junts i criden junts. Encara faig pel·lícules que hauria anat a veure quan era un nen".

D'aquesta manera, l'actor defensa les produccions cinematogràfiques basades en els superherois, ja que correspon a un nínxol diferent dins del cinema. I si partim de la premissa que el cinema, en els seus inicis, es va considerar com l'art més proper a les persones, es pot arribar a comprendre que existeixen diversos tipus de gèneres per cobrir els gustos de milions de persones a nivell mundial.