Al llarg de la seva reeixida carrera artística, Julio Iglesias ha intentat mantenir la seva vida privada lluny dels tabloides i de la premsa mediàtica. No obstant això, l'ídol de la cançó ha recorregut al seu compte d'Instagram per aclarir alguns rumors i mentides que han dit sobre ell, trencant amb el seu hermetisme i discreció en assegurar que escriurà la seva pròpia biografia per explicar la seva veritat.

Encara que no va voler acusar directament ningú, tal sembla que la seva sorprenent publicació està dirigida per a Hans Laguna, un famós músic i productor que ha decidit explotar el seu talent per a l'escriptura en publicar un llibre de 400 pàgines titulat "Hey! Julio Iglesias i la conquista de América", publicat el 2022 per l'editorial Contra. Al llibre, Laguna assenyala com Julio Iglesias va conquerir el mercat anglosaxó, on també assenyala que la cantant catalana Rosalía està seguint els seus passos i les seves efectives tècniques de màrqueting per guanyar-se el públic de parla anglesa.

Al llibre, Hans Laguna pren algunes anècdotes i testimonis dels col·laboradors del cantant i algunes informacions ofertes per alguns membres propers a l'entorn de l'intèrpret de "Me olvidé de vivir". No obstant això, aquesta publicació ha disgustat l'intèrpret espanyol, ja que només fa referències a algunes anècdotes escrites i confessions de terceres persones sense tenir en compte el seu veritable testimoni. Motiu pel qual va publicar en el seu compte d'Instagram el que ell pensa sobre aquest llibre: "Tantes i tantes mentides, tantes i tantes especulacions sobre la meva vida, i que pocs encerts. Efectivament hi ha anècdotes escrites, altres d'explicades per mi, però l'essència de la veritat no l'han comptat. És molt complicat que escriguin la relació que té la meva ànima amb el meu cap, des que vaig tenir ús de raó. Aquesta és la història que falta per explicar, les altres coses són anècdotes molt petites i especulacions que confonen a la gent", va afirmar el cantant en una publicació que ja supera les 56.000 reproduccions.

A més, el cantant va demostrar la seva intenció d'escriure ell mateix el seu propi llibre autobiogràfic. "Gairebé cada dia començo a escriure, coses i més coses de la meva vida. Però sempre em quedo al camí. En aquests últims anys, han sortit llibres, i petites històries que arriben a confondre'm fins i tot a mi. També és cert que penseu per què no escric la meva vida jo. No sé si és per vergonya o per por, però he de fer-ho ja", va revelar.

Per finalitzar, el músic fa referència a dos dels seus temes més coneguts, mentre aclareix que el missatge no està dirigit a aquells mitjans de comunicació honestos que encara ressalten la veritat a les seves notícies. "Quan vaig escriure "UNA LEYENDA", era jo el petit protagonista, pensava que no em quedava gaire temps de vida. Amb el pas del temps, entenc més perquè vaig escriure "LA VIDA SIGUE IGUAL". Aquesta cançó, UNA LEYENDA, està en aquest grup de cançons que les escrivia per a mi. El meu respecte feia la bona premsa, sempre existirà, no tinguin cap dubte. El meu avi matern era periodista i escriptor. Moltes Gràcies per tant", va concloure.