Des de fa alguns anys, la imatge introvertida i plàcida de Johnny Depp es va transformar en la d'un home violent que abusava físicament i psicològicament de la seva exdona, l'actriu Amber Heard, després que ella fes una sèrie de declaracions que van deixar molt malparat a l'actor, perdent així la seva popularitat i fins als seus milionaris contractes amb Disney i Warner Bros. Tanmateix, arran del polèmic judici per difamació entre Depp i Heard, l'actor va aconseguir netejar el seu nom en demostrar que la seva exdona havia mentit i que ell no és un home naturalment violent. Gràcies al resultat d'aquest judici, es va aconseguir canviar la perspectiva d'un suposat caprici de l'actor, que va exigir que es canviés el guió de "Piratas del Caribe: La Venganza de Salazar" per no haver de presentar el seu icònic personatge com un home que lluita contra una dona.

Aquesta informació va ser revelada fa alguns anys per Terry Rossio, un dels guionistes dels primers quatre lliuraments de la saga de 'Piratas del Caribe', que havia estat contractat per escriure 'Piratas del Caribe 5'. "La meva versió de La Venganza de Salazar va ser descartada perquè presentava un brivall femení, i Johnny Depp li preocupava que fos redundant amb Sombras tenebrosas, que també presentava un brivall femení", va indicar el guionista abans d'afirmar que aquest canvi havia estat un simple caprici de Depp, que tenia la potestat de canviar qualsevol element de la pel·lícula en interpretar el personatge més important de la franquícia.

"Per descomptat, sempre està la possibilitat que els guions simplement facin pudor. Però sovint, quan torno a un dels que no es van fer se sostenen, sovint millors que la pel·lícula que va acabar fent-se. De vegades només fa falta una decisió d'una persona, sovint un simple caprici, per destruir anys de creació d'història i construcció d'univers", va afegir Rossio.

El van acusar de sexista, però hi va haver una raó molt més important

Finalment, Disney va decidir acceptar les exigències de Depp i van decidir reemplaçar Terry Rossio per Jeff Nathanson, que també va participar en la creació del guió de la versió Live-Action de 'El Rey León'. Nathanson va aconseguir modificar per complet la idea inicial de 'Piratas del Caribe 5', creant així 'Piratas del Caribe: La Venganza de Salazar', on es va reemplaçar aquesta figura femenina per Javier Bardem, que va interpretar magistralment el nou enemic de Jack Sparrow.

A causa dels canvis en la història i en la contractació d'un nou guionista, el cinquè lliurament de la saga es va estrenar cinc anys després de la pel·lícula 'Sombras Tenebrosas', per la qual cosa moltes persones van considerar que aquesta decisió de l'actor havia estat un acte sexista en no voler donar-li rellevància a un personatge femení. Tanmateix, ara es pot interpretar d'una altra manera, ja que en el moment de la filmació ell ja estava patint els abusos físics de la seva llavors parella, que li va arribar a tallar un dit en mig d'una discussió, per la qual cosa es pot suposar que ell no volia reviure aquest tipus de situacions en el set.