Moltes són les actrius que han relatat el procés dels inicis de la seva carrera, majoritàriament asseguren que es va tractar d'un camí difícil. Una de les que està d'acord amb aquesta declaració és Jessica Alba, qui va aclarir com era Hollywood quan ella va començar en la indústria cinematogràfica. Alba es va endinsar al món de l'actuació amb tan sols 13 anys, tanmateix, va anar als 19 que va aconseguir obtenir un paper en la famosa sèrie de Fox 'Dark Angel', on va interpretar Max Guevara. A partir d'allà, així com indica AS en el seu lloc web, la seva figura va anar creixent al món de Hollywood. Posteriorment a començaments dels 2000 va brillar novament de la mà de 'Los 4 fantásticos'.

Encara que actualment no ha participat en cap set de rodatge, l'actriu compta amb una gran carrera tant dins com fora de la gran pantalla. Tanmateix, va concedir una entrevista a 'Qui parla amb Chris Wallace?' de HBO Max i CNN (via 'Variety'), on ha conversat precisament de la seva vida a Hollywood.

Se sentia bastant incòmoda amb si mateixa

Encara que hi ha els qui consideren que la indústria de Hollywood és un somni, la intèrpret va confessar que va arribar a sentir-se sexualitzada, la qual cosa la va incomodar bastant. No se sentia bé: "Suposo que vaig entendre que havia d'ajudar a vendre el producte. El venen com ho fan, així que ho vaig entendre com una decisió empresarial i una estratègia. I així vaig poder distanciar-me'n. Però suposo que no pots canviar l'opinió dels altres sobre la qual cosa poden o no pensar de tu. No crec que hi hagi gens dolent en ser propietari de la teva sexualitat. Jo francament no era aquesta persona. Estava molt nerviosa per tot això, i em sentia bastant incòmoda a la meva pròpia pell".

Per tal motiu, Jessica va decidir adoptar una imatge més masculina per escapolir-se així d'algunes persones amb males intencions de l'entorn en el qual hi havia. Va precisar que "no va ser fins que em vaig convertir en mare que realment vaig començar a veure'm a mi mateixa com una dona o un ésser sexual o algú que tenia el seu poder i la seva feminitat", va continuar Alba. "En aquell moment, vaig sentir que havia de posar-me una armadura de masculinitat i energia masculina perquè, ja saps, no s'aprofitessin de mi, perquè hi havia molts depredadors a Hollywood des dels 12 fins als 26 anys".

"Jo era una guerrera. Desprenia aquesta energia. Era molt dura. Maleïa com un mariner i era molt... Crec que intentava estar el menys disponible possible perquè no s'aprofitessin de mi", va concloure l'estrella de cinema. Es pot destacar que, fa cinc anys que es va destapar la capsa de Pandora més podrida de Hollywood a través de les acusacions d'abusos perpetrats per Harvey Weinstein i l'efecte dòmino conseqüent. En aquest sentit, Cine 54 detalla que gràcies als moviments #MeToo i Time's Up, desenes de dones de la indústria es van sentir prou protegides com per a finalment explicar les seves experiències. I Jessica Alba va ser una d'elles quan va dir el 2018 a CNN's TalkAsia que va experimentar l'assetjament sexual "tot el temps".