Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler van trencar la seva relació per a sorpresa de tots el passat 29 de novembre. No obstant això, la reina de cors no va comunicar la decisió en exclusiva a la seva revista amiga. La mare de Tamara Falcó va explicar que es devia a la gelosia infundada de l'escriptor, tanmateix l'entorn del premi Nobel detalla que pertanyien a mons totalment oposats.

Fa unes setmanes es va publicar íntegrament el relat 'Els vents', que ara cobrava més sentit que mai. El que semblaven dos protagonistes anònims podrien ser més reals que mai. El peruà hauria escrit aquest text inspirant-se en la seva vida al costat d'Isabel Preysler. Va donar a entendre que mai no va estar enamorat d'ella, simplement va ser el seu "pichula" la que es va enamorar. Era una dona molt atractiva i molt més jove que ell. No va dubtar a deixar la seva dona i mare dels seus tres fills per ella, un error, tal com ell reconeix. Mario confessa que no va ser feliç entre aquelles quatre parets. S'amagava en el seu quart.

Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa en els toros
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa en els toros

Mario Vargas Llosa s'allunya dels mitjans de comunicació i el món de la faràndula, i recupera el contacte amb els seus amics. Tanmateix, aquest cap de setmana concedirà una entrevista a un diari de tirada nacional. Segons el programa de Sonsoles Ónega, l'escriptor parlarà de la seva ruptura. "Parla d'Isabel Preysler. Amb estima. Mai no l'atacarà", han recalcat.

Mario Vargas Llosa desmenteix tots els rumors

L'escriptor ha parlat molt poc ara per ara, però assegura que la ruptura no s'ha donat per la gelosia infundada, i també vol deixar clar que 'Els vents' és una història fictícia. No s'ha basat en cap moment en la seva relació amb Isabel Preysler.

Mario Vargas Llosa congrés efe
Mario Vargas Llosa congrés efe

Segons ell, no ho va escriure a tall de 'revenja' contra la mare de Tamara Falcó. En aquesta faula va escriure: "Totes les nits, sembla mentida, des que vaig cometre la bogeria d'abandonar la meva dona, penso en ella i m'assalten els remordiments. Crec que només una cosa vaig fer malament en la vida: abandonar Carmencita per una dona que no valia la pena. Totes les nits penso en ella i li demano perdó". Carmen Patricia Llosa és el nom de la seva primera esposa.

I va afegir: "Va ser un enamorament de la pichula, no del cor. D'aquesta pichula que ja no em serveix per a res, tret de per fer pipí".

Mario Vargas Llosa no parla gaire amb la premsa, però ja s'hauria tancat al seu despatx per escriure un nou relat on parlaria dels gustos i les intimitats dels seus personatges, que novament els lectors sabrien que es tractaria d'Isabel Preysler.