Dijous passat 8 de setembre, el Regne Unit es va tenyir de dol després de la confirmació de la mort de la reina Isabel II, la monarca amb el regnat més llarg en tota la història britànica. Després de diverses hores d'incertesa per l'arribada sobtada dels fills i nets de la reina al Castell de Balmoral a Escòcia, el Palau de Buckingham va confirmar que la sobirana havia "mort en pau", però no es van revelar quines van ser les causes exactes de la seva mort. Ara, dues teories sobre la seva mort han començat a cobrar força i una d'elles no estaria relacionada amb una mort natural, sinó amb un inesperat i fatídic accident.

Recentment, un excapità retirat de la Guàrdia Real Britànica, anomenat Charles Elwell, va revelar que entre els treballadors de Balmoral ha començat a córrer un rumor sobre la possible causa de la mort d'Isabel II. Elwell, que va dedicar gairebé tota la seva vida al servei de la reina, va explicar en unes declaracions per a 'Espejo Público de Antena 3' que la monarca va morir a causa d'una caiguda. "El que jo he sentit és que ha tingut una caiguda. A aquesta edat, si cau a la dutxa o per l'escala pot ser fatal", va indicar.

Aquesta teoria ha estat sustentada per alguns experts que asseguren que la reina patia d'un sever problema de mobilitat i que solia traslladar-se en cadira de rodes per les estances de la seva residència d'estiu, per la qual cosa una fallada en les seves extremitats podria haver-li provocat una caiguda. A més, això podria explicar com la reina va poder rebre Liz Truss, la tot just electa primera ministra britànica, dos dies abans de la seva mort i sense símptomes visibles d'una malaltia terminal, ja que només es va poder observar un deteriorament físic relacionat amb la seva avançada edat. No obstant això, la segona teoria assenyala que la monarca patia de leucèmia des de fa algun temps, malaltia que es va complicar després del seu contagi per Coronavirus el mes de febrer passat, contagi que li va causar problemes cardiopulmonars i també fatiga crònica.

El Palau de Buckingham va activar l'operació de 'La caiguda del pont de Londres'

A més de les teories sobre les causes reals de la mort d'Isabel II, també s'han disparat els dubtes amb relació a l'hora exacta de la seva mort, ja que, complint els lineaments indicat per la monarca amb l'operació de 'London Brigde', tant el Palau de Buckingham com la BBC van anunciar la mort de la reina hores després de la seva defunció.

D'acord amb 'UpDay', una font propera a Liz Truss va explicar que la primera ministra va ser la primera en conèixer la notícia de la mort de la reina a les 16.30 hores (hora local), dues hores abans de donar la notícia oficialment. A més, complint amb el protocol, Truss va aparèixer vestida de dol davant dels mitjans per desitjar la ràpida recuperació a la reina, però en aquell moment ja havia mort i només estaven fent temps per notificar els familiars i els membres principals de la Mancomunitat de Nacions.