La separació d'Isabel Preysler i l'escriptor Mario Vargas Llosa ha desencadenat una gran polèmica, a causa de la suposada gelosia malaltissa de l'escriptor i la seva poca disposició per proposar-li matrimoni a la socialité d'origen filipí. Ara bé, a causa de les crítiques que ha rebut Isabel Preysler en els últims dies, Julio Iglesias va decidir sortir en defensa de la seva exesposa en criticar Vargas Llosa per la forma en què ha abordat tota aquesta situació.

Des de fa algun temps, el cantant Julio Iglesias es troba totalment allunyat del focus mediàtic. Tanmateix, va prendre la decisió de reaparèixer per donar suport públicament a la mare dels seus tres fills grans, Julio Iglesias Jr., Enrique Iglesias i Chábeli Iglesias, després d'haver pres la decisió de separar-se definitivament de Mario Vargas Llosa, la seva parella sentimental des de 2015.

En una entrevista per a la revista '¡HOLA!', l'intèrpret de 'Me olvidé de vivir' va indicar el següent: "És profundament injust com s'estan portant amb ella. Isabel és excepcional. Una campiona de veritat. Com a mare, és exemplar, i com a dona, un deu i una mestra de la vida, i això ho sabem les persones amb valors que hem compartit la seva vida. Sempre tindrà el meu suport i el meu afecte". A més, va agregar que tot el que està vivint la seva exdona en aquests moments són "represàlies contra l'èxit que ha tingut en la seva vida".

Així mateix, Julio Iglesias va prendre el temps de qüestionar l'actitud de l'escriptor peruà, que va insinuar que havia "recuperat la seva llibertat" en acabar la seva relació amb Isabel Preysler. "Fora com fos la ruptura, un cavaller i un senyor sap com acabar les coses. El comportament del senyor Vargas Llosa ha deixat molt a desitjar. Un senyor que ha conviscut durant vuit anys amb una senyora ha de saber actuar i controlar com actuen les persones del seu al voltant", va dir el cantautor sobre el guanyador del Premi Nobel de Literatura. D'altra banda, el fill gran de Julio Iglesias i Isabel Preysler, Julio Iglesias Jr., va revelar en una entrevista per al programa 'Plan de Tarde' que ell no va conviure gaire amb Vargas Llosa, però considera que "el que digui el meu pare va a missa. Si ell diu que Vargas Llosa s'ha portat malament amb la meva mare, té tota la raó".

Isabel Preysler, commoguda per les paraules de Julio Iglesias

Algunes fonts properes a l'escriptor van afirmar que la gelosia va ser el detonador d'aquesta ruptura, a més de la filtració d'una carta escrita per Patricia Llosa, exdona de l'escriptor, en la qual afirmava que l'escriptor solia enganyar-la amb moltes dones i que estava al corrent de la relació entre ells. Per aquest i altres motius, Isabel hauria pres la decisió de guardar silenci, però no va poder evitar reaccionar davant de la inesperada defensa per part del seu exmarit, Julio Iglesias. "El juliol porta retirat dels mitjans molt temps i fa poques aparicions en premsa. Aparèixer de sobte amb unes declaracions per defensar-me em sembla un acte de valentia (...) M'ha arribat a l'ànima", va confessar la socialité.