Fa més de 30 anys la mare de Luis Miguel, Marcela Basteri, va desaparèixer i mai més no es va tornar a saber res d'ella. El cantant mexicà va remoure cel i terra per trobar-la, fins i tot va arribar a contactar amb els serveis del Mossad, la intel·ligència israeliana, per donar amb el seu parador, però tampoc no hi va haver sort. Des d'aleshores han estat moltes les hipòtesis de la seva misteriosa desaparició.

La italiana estava casada amb Luisito Rey, amb qui va tenir els seus tres fills, un d'ells Luis Miguel. Fins a la seva majoria d'edat, Luis Gallego Sánchez va ser el seu representant, després va decidir buscar-se un altre. Luisito Rey va morir a Barcelona, el 1992, als 47 anys, d'una pneumònia fulminant.

luis miguel de jove

Luis Miguel amb els seus pares

Encara que s'ha parlat molt de la desaparició de Marcela Basteri, cap hipòtesi no ha estat prou consistent. Es va arribar a dir que va estar ingressada en un hospital psiquiàtric de Buenos Aires o Itàlia fins i tot es va implicar al seu marit en una possible mort.

Luisito Rey acusat d'assassinat

Es va acusar Luisito Rey de ser un home manipulador i violent. Segons la hipòtesi s'hauria desfet de la seva exdona perquè Marcela desitjava que el seu fill visqués una infantesa normal, malgrat el seu gran talent. Tanmateix, l'ambició del seu pare va fer que això no fos possible. Luisito Rey va fracassar com a artista i no volia que al seu fill Luis Miguel li passés el mateix. Manipulava el petit i es feia ric a la seva costa. En la sèrie de Netflix parteixen d'aquesta hipòtesi.

luis miguel mare

Luis Miguel amb la seva mare

L'últim que es va saber de Marcela és que volia viatjar a Carrara, la seva ciutat natal, amb el seu fill menor i abans tenir una trobada a Xile amb Luis Miguel. Li ho va comunicar al seu exmarit en una trobada que van tenir a Espanya. Després va desaparèixer per sempre. Luis Miguel ha fet tot el possible per trobar la seva mare sense sort.

"Luisito Rey va demanar que matessin la mama de Luis Miguel. Va demanar que l'assassinessin a la casa de Las Matas", es va atrevir a dir Fito Girón, un conegut showman i presentador mexicà que va conèixer molt bé a la família de Luis Miguel. El cantant va arribar a viure un calvari per les acusacions d'assassinat contra el seu pare i la desaparició de la seva mare a qui sempre ha estat buscant. De ser una estrella comparada amb grans artistes com Julio Iglesias i Raphael a viure un autèntic calvari quan baixava dels escenaris.