S'obre el teló: es veu el cantant Luis Miguel damunt un escenari. Irat, empipat, amb un rictus de còlera per qualsevol motiu. Agafa el primer que té a mà i li llança a un tècnic de so. Tant se val quan llegeixin això. És una mena de leitmotiv que es repeteix sovint en els seus concerts. La sèrie de televisió basada en la seva vida ensenyava que el seu pare era algú fàcilment irritable. I mica en mica 'El Sol de México' està demostrant que va camí de superar-lo.

luis miguel gtres

GTRES

"La culpa es de la noche, de la playa, de la lluvia y de todo el mundo menos mía", deu pensar un dels artistes llatinoamericans més famosos de la història. Ha fet fortuna amb els seus temes, ha enamorat mig món amb la seva veu nasal allargant les paraules de manera suggestiva. Però rere la façana de seductor, cada vegada vingut a menys, s'està veient una altra cara  molt més histèrica del que projecta a les entrevistes. Fa poc ja va desfermar la seva ira contra un membre de l'staff durant un recital a l'Auditori Nacional de Mèxic, reaccionant d'una manera molt violenta: llançant-li unes roses blanques a un tècnic mentre cantava el tema La fiesta del Mariachi, perquè no li agradava la qualitat del so.

Els aires de Panamà no li han edulcorat el caràcter. Probablement, la de tècnic de so de Luis Miguel ha de ser la feina més ben remunerada d'Amèrica del Sud. Probablement li marxin cada dos dies perquè sempre que passa alguna cosa que no li agrada al cantant de boleros, reacciona actuant com un psicòpata. Vegin si no, la reacció del mexicà en un concert en aquell país: com marxa de l'escenari sense que se li esborri de la cara un somriure de trasbalsat, i com clava cops de micro a algú o alguna cosa que hi ha a un costat.

El guanyador del Grammy encara no s'ha pronunciat sobre què va passar entre bastidors, però segons diuen alguns mitjans del seu país, Luis Miguel no va parar de queixar-se durant tota l'estona perquè va patir molta calor a l'auditori i estava molt tens... Per la integritat física dels tècnics del cantant, si us plau, que algú posi l'aire condicionat a tot drap.